U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Decosit-concept succesvol

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Decosit kijkt terug op een geslaagde tweede editie. De Belgische textielfederatie Fedustria blies de interieurstoffenbeurs in 2019 nieuw leven in. Door de coronapandemie stond de nog jonge beurs meteen ook voor een grote uitdaging en werden volgende edities telkens noodgedwongen uitgesteld. Het najaar van 2021 beloofde druk te worden door het kort op mekaar volgen van uitgestelde en normaal voorziene beurzen. Toch besloot Fedustria, nu in samenwerking met IJV-IFAS, om zich hier niet door te laten afschrikken en te tonen dat Decosit zijn plaats heeft op de kalender.

Positieve sfeer

Decosit waagde zich aan de gok en streek begin oktober, in plaats van het gebruikelijke september, opnieuw neer in hall 10 van Brussels Expo. Het wist het aantal exposanten en bezoekers constant te houden ten opzichte van de eerste editie. ‘Gezien de uitzonderlijke situatie zijn we tevreden met het resultaat’, zegt Kris Vermoesen, woordvoerder bij Fedustria. ‘Er heerste een positieve sfeer, nu exposanten en klanten mekaar opnieuw in levende lijve konden ontmoeten, nieuwe producten konden zien en terug stoffen konden aanraken.’

Exposanten en bezoekers geloven in de toekomst

Het geloof in het concept van de beurs werd zowel door de bezoekers als de exposanten herbevestigd: Decosit is gezellig, heeft uitstraling en is kostenefficiënt. En er is gewoon nood aan een moment om de collecties te tonen en te netwerken in het najaar. Dat heeft deze editie opnieuw aangetoond. ‘Ondanks de nog geldende beperkingen bij internationale verplaatsingen, bleven we constant ten opzichte van onze eerste editie. Bijkomend merkten we ook een fikse stijging bij de online-aanmeldingen. Mensen willen op de hoogte gehouden worden. Dat stemt de organisatie alleen maar gerust en hoopvol naar de toekomst toe’, voegde Vermoesen er nog aan toe.

Volgende editie

Begin september 2022 zal de volgende editie plaatsvinden.

Voor meer info, surf naar www.decosit.brussels.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn