U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Over Interieur Unie​

Wie zijn wij?

Interieur Unie is de Belgische Vereniging van de Interieurzaken. Als erkende federatie zijn we trots dat talloze woon- en slaapwinkels en interieurspeciaalzaken bij ons zijn aangesloten.

Wat onze Interieur Unie leden dan precies aanbieden? Van eetkamer- en zitmeubilair en slaapkamers tot keukeninrichting, badkamer en zelfs woonaccessoires: u vindt het er allemaal. Kortom: Interieur Unie  is uw one-stop-shop voor de volledige inrichting van uw interieur. Van a tot z. Welkom!

Wat doen wij?

Eerst en vooral vervult Interieur Unie een belangrijke marktregulerende rol. Elke dag opnieuw verdedigt Interieur Unie de belangen van de interieurzaken bij tal van overheidsinstanties. Ook vertegenwoordigt ze de sector in verschillende Belgische en Europese groeperingen. Daarnaast heeft Interieur Unie een adviserende functie in een aantal commissies zoals de Commissie Handelspraktijken en de Commissie Ruimtelijke Ordening. En niet te vergeten: we fungeren als spreekbuis voor de media in kranten, vakbladen en programma’s.

Koop alle vertrouwen bij interieurzaken die een goede service en dienst-na-verkoop hoog in het vaandel dragen. De leden hanteren de hoogste standaarden en handelen conform de wet op de marktpraktijken.

Belangrijk: als u meubelen aankoopt bij winkels waarbij de contractuele verplichtingen onvoldoende zijn vastgelegd, dan kan u daardoor schade lijden. En dan is het voor Interieur Unie helaas onmogelijk om tussenkomst te bieden.

Historiek

De Nationale Unie der Belgische Meubelhandelaars zag het levenslicht op 12 februari 1973. Enkele maanden na de oprichting was de eerste Algemene Vergadering een feit, met afgevaardigden uit alle Belgische provincies. En zo kwam op 8 november 1977 de Nationale Vereniging van Meubelhandelaars tot stand. Maar noem ons gerust Interieur Unie! Tot 1994 leidde Marc Verberckmoes het bedrijf in goede banen. Sinds mei 2021 staat Goele Vermeeren aan het roer.