U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

DE BALTHAZARS: CHAMPAGNE VOOR IEDEREEN

Elk jaar is het opnieuw uitkijken naar de feestelijke uitreiking van de Balthazars op dinsdagavond. Met deze awards willen we innovatie stimuleren door verdienstelijke nieuwe modellen onder de aandacht te brengen van pers en bezoekers. Er was bijzonder veel volk aanwezig voor de ceremonie in de bar van hall 6.

Elk jaar is het opnieuw uitkijken naar de feestelijke uitreiking van de Balthazars op dinsdagavond. Met deze awards willen we innovatie stimuleren door verdienstelijke nieuwe modellen onder de aandacht te brengen van pers en bezoekers. Er was bijzonder veel volk aanwezig voor de ceremonie in de bar van hall 6. Alle aanwezigen werden verwelkomd met een glas champagne en smakelijke hapjes. De spanning was te snijden toen ex miss België Virginie Claes aan de micro verscheen. Alle exposanten willen namelijk dolgraag die reuzenfles Drappier champagne mee naar huis nemen! Een fles van 12 liter, dat kom je dan ook niet elke dag tegen…

 

Categorie per categorie werden de laureaten geprojecteerd op de ledwall. Uit deze drie finalisten kwam telkens één winnaar, gekozen door een vakjury. De leden waren dit jaar Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Elien Haentjens, frances van der Steen en Chris De Roock. Op basis van de inschrijvingen stelden ze voor de opening van de beurs een longlist op. Het is voor de jury namelijk onmogelijk om alle 274 standen allemaal te bezoeken. Bij de Balthazars 2019 werden volgende bedrijven bekroond:

 

BEST OF BELGIUM: Mintjens Sleepline – Rialto (design: Bart Coolen & Gust Koyen).

Een prachtige symbiose van twee slaapwerelden: die van de boxsprings en van de houten bedden. Het gestoffeerde hoofdbord is bijna sculpturaal vormgegeven. In close-up blijkt hoe gesofistikeerd het fineer- en stoffeerwerk is. Rialto is een ode aan “vakmanschap is meesterschap”.

De twee laureaten waren Mathy by Bols met Asymetry en Saunaco met Cas audio

 

BEST INTERNATIONAL: Himolla – Signa (design: Tamara Härty).

Wat een metamorfose bij Himolla. Signa is jong en trendy, met behoud van het gekende zitcomfort. De functies zitten discreet verborgen en zijn gemakkelijk te bedienen. De elegantie van deze zitbank zit in de kleine dingen zoals de stiksels. Signa betekent voor deze marktleider een grote stap vooruit.

Kluskens met Adam en Urban Cotton met Queen ontvingen elk een magnumfles champagne als laureaat van deze categorie.

 

LOVE AT FIRST SIGHT: Rom – Vegas (design: Damien Melard).

Met Vegas verrast en verleidt Rom. De verschillende elementen nodigen uit tot creativiteit en om alle codes overboord te gooien. Door ze te combineren kom je tot originele en dynamische composities. Maar de echte verrassing zit in de modules zelf. Elk element kan op maat geconfigureerd worden in stappen van 10cm. Vegas is een avant-gardemodel volledig in de retro-trend.

Ook B-Etnika met de stoel Rominna en Vipack met Casami konden de juryleden bekoren en mogen zich laureaat noemen.

 

INNOVATION: Otium Care – Multi (design: Otium Care R&D)

Multi is een innovatieve antwoord op een dringende vraag van de markt, de behoefte aan praktische, mooie en betaalbare oplossingen voor zorgbehoevende mensen. Je eigen, vertrouwde relaxfauteuil tover je om tot een zorgfauteuil enkel door het onderstel te vervangen. Deze geniale, modulaire oplossing is emotioneel, functioneel, budgettair en ecologisch verantwoord.

De twee laureaten in de categorie “Innovation” tenslotte, zijn LS Bedding met de App Ergosleep Ecosystem en Revor voor zijn Circular mattress.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn