U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Zuiderse kleuren bij Serax

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Serax gaat nog een stap verder in de samenwerking met de succesvolle Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi. Deze keer leidde de creatieve samenwerking tussen de gevierde chef en zijn goede vriend en kunstenaar Ivo Bisignano tot 4 uitbundige handgeschilderde keramieken vazen. Met de vazencollectie Sicily maken ze een reis van de tafel naar buiten.

‘In Sicilië, waar ik opgroeide, zit je aan de keukentafel te eten terwijl je geniet van het zicht op de kleurrijke balkons met hun bloemenpracht’, zegt Ivo Bisignano. ‘Niet alleen de bloemen vallen op, maar minstens ook de potten waarin ze geplant worden.’

De Testa di Moro zijn in Sicilië een begrip én in de huidige decoratiewereld een absolute trend. Deze potten in de vorm van een gekroond hoofd zijn al jaren alomtegenwoordig op de balkons en in de souvenirwinkels van Sicilië en het zuiden van Italië. Ze zijn gebaseerd op een eeuwenoude legende. Bisignano gaf er zijn eigen, lichtjes surrealistische draai aan: vissen worden zuilen, meren worden vissen en bergen worden koningen en koninginnen.

Ongeacht het medium waarmee hij werkt, is Bisignano’s kunst eerlijk, expressief, opvallend vrolijk en kleurrijk. Dat is voor de Sicily vazen in handgeschilderd steengoed niet anders. Sicily vat de uitbundige manier van koken van Ottolenghi en is tegelijkertijd een ode aan de zon, de kleuren en de passie van Bisignano’s geboorteplek.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn