U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Zo haal je de herfst in huis!

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Zo haal je de herfst in huis!

Nu de blaadjes stilaan van de bomen vallen en de dagen weer iets korter worden, valt het op dat de herfst voor de deur staat. Een grijs, regenachtig landschap met kale bomen straalt niet per se veel gezelligheid uit, maar dat wil niet zeggen dat dit niet bij je thuis kan. Kaarsen, dekentjes en een open haard…Het ideale seizoen om het extra knus te maken met de juiste decoratie en vele andere manieren. Inspiratie nodig? Hier vind je alvast enkele leuke ideeën.

Herfstbloemen en planten

De zomerse bloemen op de eettafel zijn intussen wellicht al verwelkt. Tijd dus om deze te vervangen door herfstige exemplaren zoals chrysanten of asters. Naast decoratie, is dit de ideale manier om de sfeer in de woonkamer aan te passen aan het seizoen en meer leven in huis te brengen. Bovendien hebben bloemen een positief effect op je humeur en helpen ze mee aan een zuivere luchtkwaliteit.

Hygge accenten

Wie aan meer gezelligheid in huis denkt, denkt vaak meteen aan elementen uit de Scandinavische stijl. Dat aspect ontbreekt hier dan ook zeker niet aan. Om die reden is het ideaal om enkele hygge accenten toe te voegen aan je interieur zoals zachte dekens, kussens en voldoende groen. In no-time creëer je zo een knusse én herfstige uitstraling.

Sfeerverlichting

Aangezien het aantal uren natuurlijk daglicht afneemt in de zomer, is het een goed idee om de woonkamer meer te verlichten met sfeerverlichting. Denk aan kaarsen, een open haard en andere lichtbronnen die makkelijk een knusse sfeer creëren. Een andere optie is het hangen lichtdoorlatende rolgordijnen die overdag de lichtinval maximaliseren, maar hetzelfde doen met je privacy. Verder kunnen spiegels helpen bij het weerkaatsen van licht om een meer opgewekte sfeer in huis te creëren tijdens de soms iets wat grijze periode.

Warm kleurenpallet

Verder vervang je felle kleuren best door aardse tinten zoals mosterdgeel, kakigroen of beige. Deze zijn een stuk aangenamer in de herfst en zorgen voor een meer serene sfeer in huis. Combineer bijvoorbeeld een lichtbruine zetel met een tapijt dat donkerrode accenten bevat. Meer woonkamer inspiratie nodig? Dan is even scrollen op Pinterest steeds een goed idee.

Herfstige geuren

Tot slot bepaalt de geur sterk mee de sfeer binnenshuis. Pas een zomerse, bloemige geur daarom aan naar een meer herfstige variant naargelang je voorkeur. Je kan deze verwerken in geurstokjes of je kan een mist kopen om te sprayen op textiel zoals de kussens en de zetel.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn