U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Zo creëer je een stijlvolle industriële look met interieurverlichting.

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Zo creëer je een stijlvolle industriële look met interieurverlichting

Ruw beton, stalen balken en industriële ramen – dat zijn de eerste associaties met interieurs in een industriële stijl. Met behulp van goed gekozen verlichting kun je voorkomen dat het er kil en koud uitziet. Dit zijn zes tips voor een gezellig en stijlvol industrieel interieur:

1. Hanglampen die in afzonderlijke zones verdelen

Met behulp van hanglampen kun je een industrieel interieur zonder scheidingswanden gemakkelijk inrichten. Bijvoorbeeld in plekken om te werken, te ontspannen, maaltijden te bereiden en te eten.

2. Decoreren met hanglampen

Industriële hanglampen springen in het oog. Ze zorgen daarmee niet alleen voor verlichting, maar ook voor stijl en sfeer. Bovendien kun je de kleur en intensiteit van de verlichting veranderen, zodat de lampen nog meer bijdragen aan de sfeer in de woonkamer.

3. Durf te experimenteren

Waarom zou je lampen in industriële interieurs altijd in gedempte kleuren houden? Je krijgt een fantastisch effect met lichtbanden van één uitgesproken kleur.

4. Inbouwspots kunnen ook

Misschien denk je niet meteen aan inbouwspots bij een industriële inrichting. Toch zijn er inbouwspots voor thuis die prima passen in een industrieel interieur. Denk aan een spot waarbij het achterliggende mechanisme en de technologie volledig zichtbaar zijn.

5. Gerichte verlichting

Wandlampen boven een werk- of leesplek kunnen deze gebieden goed verlichten en eveneens voor sfeer zorgen. Kies een metalen armatuur die perfect past in de loft-sfeer en pas de lichtbundel aan. Deze lampen kunnen zowel aan de muur als boven een bureau geplaatst worden.

6. Armaturen met lichteffect

Lampen met een vorm waarbij het licht zich niet alleen verspreidt, maar ook door een andere opening naar buiten komt, geven een interessant lichteffect op de muren. Laat je fantasie de vrije loop en kies voor ongewone lichtbronnen. Industriële interieurs werken perfect met extravagante armaturen in ongewone opstellingen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn