U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Zo breng jij meer sfeer in de woonkamer!

De woonkamer is dé plek om te leven. Het is de plek om te ontspannen, om samen te komen met vrienden of familie, een spelletje te spelen, een filmpje te kijken en eventueel een hapje te eten. Ben jij niet tevreden met de sfeer in jouw woonkamer? Gelukkig is het niet heel ingewikkeld om daar verandering in te brengen. Met een mooi vloerkleed 200×300 of een paar stijlvolle accessoires kom je al een heel eind. In dit artikel delen we een aantal tips voor meer sfeer in de woonkamer.

Een vloerkleed

Een vloerkleed geeft direct een knus gevoel. Omdat het vloerkleed een stuk kale grond bedekt, voelt de woonkamer direct een stuk minder koud en leeg aan. Bovendien heeft een vloerkleed een isolerende werking. Het houdt je voeten lekker warm op koude dagen en kan in sommige gevallen het lawaai van de onderburen ook enigszins tegenhouden. Kies voor een lekker zacht wollen vloerkleed, of juist een stijlvol industrieel kunststoffen vloerkleed. Een groot vloerkleed is een ultieme eyecatcher en een statement piece dat jouw woonkamer direct meer karakter geeft.

Verlichting

Verlichting is ontzettend sfeerbepalend. Je wilt in jouw woonkamer niet alleen afhankelijk zijn van de grote plafondlamp. Creëer een weloverwogen mix van verschillende verlichtingsmogelijkheden. Een te fel verlichte kamer is erg ongezellig, een te donkere kamer is daarentegen ook niet erg uitnodigend. Combineer een mooie schemerlamp met wat bureaulampjes en spotjes aan de muur. In de woonkamer is het erg prettig om lampen met dimfunctie te hebben, zodat je controle kunt uitoefenen over de mate van verlichting in de ruimte.

Gordijnen

Rolluiken zijn een echte moodkiller. Ze zijn misschien praktisch, maar ze zien er totaal niet gezellig uit. Mooie dikke gordijnen houden het licht net zo goed buiten en ogen ook nog eens zacht en stijlvol. Kies een fijne zachte stof die qua kleurenpalet ook nog eens goed aansluit op het interieur.

Planten en bloemen

Een paar bloembakken in de woonkamer met mooie planten erin doen wonderen voor de sfeer. Mensen voelen zich automatisch beter in de aanwezigheid van groen. Bovendien zuiveren planten de lucht, waardoor je woonkamer direct een gezondere omgeving wordt. Geen groene vingers? Nepplanten zijn een optie, maar hebben natuurlijk niet de luchtzuiverende functie. Overweeg in plaats daarvan eens een vetplant of een cactus, wel een echte plant, maar je hoeft ze hooguit eens in de twee weken water te geven!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn