U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Zandra Rhodes in zee met IKEA

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Samen met ontwerpster Zandra Rhodes onderzocht IKEA hoe de kracht van kleuren en patronen ook aan het interieur karakter en charisma kunnen toevoegen. Als resultaat lanceert IKEA de KARISMATISK collectie, een manifesto voor onbevreesde zelfexpressie bij je thuis. Deze collectie omvat 26 blikvangers die alle kleurliefhebbers uitdaagt om zichzelf te zijn. De KARISMATISK collectie is vanaf september 2021 beschikbaar in de Belgische IKEA winkels.

Zandra Rhodes laat al meer dan vijf decennia een revolutionaire wind waaien door de mode- en textielindustrie met haar opvallende prints en levendige kleuren. Geïnspireerd door Zandra’s gedurfde parcours en stijl, onderzocht IKEA samen met haar hoe de kleurrijke wereld van Zandra kon vertaald worden naar de thuiscontext. Deze zoektocht leidde tot een dieper inzicht van de kracht van kleur en prints als expressies van persoonlijkheid, talent en eigenheid. Ook de psychologische effecten die ze hebben op mensen en ruimtes werden onderzocht.

Het mag dan niet verbazen dat de collectie gedurfde, kleurrijke en opvallende producten omvat. KARISMATISK is een ode aan zelfexpressie, en moedigt iedereen aan om je thuis volledig naar je eigen stijl en smaak in te richten.

Vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid vormen ook hier de kern van de collectie, om zo tot betaalbare creatieve oplossingen te komen om aan alledaagse behoeftes te voldoen. Dit toont maar dat flamboyantie en praktische designs hand in hand kunnen gaan. Waar mogelijk werden ook gerecycleerde materialen gebruikt.

‘Het was een wonderlijk avontuur. Het is bovendien heel spannend geweest om de ‘Zandra Rhodes: world of colour’ te vertalen zodat veel mensen er een beetje van mee kunnen proeven en genieten.’ Aldus de designer.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn