U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Yalo in Gent: hotel? bar? of…

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Wie anno 2021 denkt dat een hotel er enkel is om te slapen en een winkel om te shoppen, think again! De belevingseconomie die post-corona meer dan ooit groeit, daagt conceptenbedenkers zoals creatief bureau King George nog meer uit. ‘Met Yalo in hartje Gent hebben we geen hotel, noch restaurant, noch meeting venue ingericht. Het is alles van dat in een goed door elkaar geschudde hybride cocktail die smaakt naar meer. De toekomst van horeca is multi’, aldus creatief directeur Nicolas Block van King George.

In grootsteden als Parijs of Londen is het al langer een trend: hotels die zeer coole restaurants en eventruimtes aanbieden en die tot de nok gevuld worden door niet-hotelgasten. ‘Hotels in het buitenland zijn echte destinations: ze zijn zo cool ingericht dat ze willen gezien worden en dat je ze ook wil zien – of je er nu slaapt of niet. In België kennen we dat nog niet. We hebben zeer mooie hotels, maar geen enkel concept blinkt vandaag uit in een 24/7-sfeer met een mooie mix van locals, toeristen en zakenmensen. Dat moest bij Yalo resoluut anders zijn, beslisten we zo’n 4 jaar geleden toen we de eerste plannen maakten’, aldus Nicolas.

Eerst de feiten. Yalo ligt in hartje Gent op de Brabantdam, telt 92 designkamers, een bar en restaurant van 600 m2, 4 creatieve meetingrooms, een conferentiezaal én een rooftop met een prachtig uitzicht op de Gentse skyline. Nicolas Block: ‘Nadat we een grondige studie gemaakt hadden over wat Gent nodig had, wisten we eigenjaarJoris van Duffel van Urban Link mee te krijgen in het verhaal dat een hotel een openbare plek moet zijn dat ‘the talk of town’ zou zijn en blijven. Na enkele gesprekken konden we hem overtuigen om het vroegere shoppingcenter Braempoort onder het hotel niet te verhuren, maar zelf om te vormen tot een zeer uniek horecaconcept. We weten dat de rentabiliteit van horeca bij hotels in België vaak een probleem is, dus daarom moesten we qua concept all the way gaan in beleving en inrichting zodat het 24/7 bestaansrecht kreeg.’

Dit uit zich in een plek die zowel ontbijt, apero, diner en club kan zijn en waar je overdag in hoogst originele meetingruimtes kan vergaderen of ‘s avonds private dinners kan organiseren. ‘Alles in Yalo is multi-inzetbaar, dat maakt het ook zo uniek’, vertelt Nicolas. ‘Zelfs de kamers tellen 5 inrichtingsconcepten die door elkaar gebruikt worden zodat je ook bij verschillende bezoeken steeds verrast kan worden.’

Uit de hoed van King George werden al heel wat succesvolle horecaconcepten getoverd, zoals Balls&Glory, Nona Pizza en zelfs F&B-concepten voor Kinepolis. ‘Yalo is ons eerste project waar we alles samenbrengen en dat was uiteraard een enorme uitdaging, zeker als je weet dat de vorm en indeling van het bestaande gebouw niet overal aanpasbaar was’, zegt Nicolas. De inrichting noemt King George ook hybride: geen vintage, geen design, geen luxe, maar alles van dat in een uitgebalanceerde mix. ‘Yalo kreeg de typische King George-saus: uniek, luxueus met een vleugje rock-‘n-roll’, glimlacht Nicolas. De inrichting, branding en marketing werden van A tot Z minutieus door King George uitgedacht. ‘Alles moet kloppen in zo’n concept, je moet in alles voelen dat er een rode draad in zit. Zowel als je in de bar zit, naar het toilet gaat, in een kamer slaapt, naar de website surft of het hotel belt: de verrassing mag nooit veraf zijn. Het basisidee van al ons werk was dat hotelgasten geen zin meer hebben om het hotel te verlaten om te eten en te drinken omdat het zo uniek is en dat locals zouden vergeten dat Yalo eigenlijk een hotel is. Time will tell of we in onze opzet geslaagd zijn, maar de eerste reacties zijn alvast zeer lovend’, besluit Nicolas.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn