U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

X²O, Overstock, Exterioo en Juntoo op zoek naar nieuwe eigenaar

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De 80 badkamer- en meubelwinkels van X²OOverstockExterioo en Juntoo krijgen binnenkort een nieuwe eigenaar. Retailondernemer Jan Ollevier bereidt de verkoop van zijn bedrijf voor.

Sterke expansie

Volgens zakenkrant De Tijd heeft Ollevier de Amerikaanse zakenbank JP Morgan ingeschakeld om de verkoop te begeleiden van zijn retailgroep, die winkels uitbaat in België en Nederland. Zowel financiële spelers als sectorgenoten zouden in aanmerking komen voor de deal. Het is niet duidelijk of oprichter Ollevier, die momenteel 68,45% van de aandelen in handen heeft, aan boord blijft. Naast hem is investeringsfonds Vendis met 26,6% van de aandelen de belangrijkste mede-eigenaar.

De retailgroep van Ollevier kende de voorbije jaren een sterke expansie en kwam ook als winnaar uit de coronacrisis. In het gebroken boekjaar 2019-2020 realiseerde het bedrijf een omzetstijging van liefst 42% naar 252 miljoen euro. De bedrijfswinst klokte af op 47 miljoen euro (+124%). Intussen zou de omzet al naar een kleine 400 miljoen zijn gestegen.

De groep exploiteert verschillende winkelformules: X²O verkoopt badkamers in 39 showrooms, Overstock Home – zopas omgedoopt tot Juntoo – is actief in meubelen en design en heeft 16 winkels, en Overstock Garden en Exterioo verkopen tuinmeubilair in 25 winkels.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn