U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Woonwinkelketen Jysk boekt wederom recordomzet

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Jysk heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar zien stijgen tot 5,2 miljard euro. Dat is een omzetgroei van 6,3 procent, blijkt uit cijfers die het bedrijf bekendmaakte.

De omzetstijging is onder meer het gevolg van de opening van 135 nieuwe winkels in Europa. De woonwinkelketen heeft er daarnaast naar eigen zeggen meer dan een miljoen klanten bij gekregen. Winstcijfers meldt de retailer nog niet. Die worden eind november bekendgemaakt bij de publicatie van het jaarverslag.

Het boekjaar 2021-2022 was eveneens goed voor een recordomzet. Toen groeide de omzet met 11 procent tot 4,9 miljard euro. De omzet kwam in Nederland op 167,3 miljoen euro uit. Het bedrijfsresultaat (ebit) in ons land bedroeg 21 miljoen euro.

Jysk heeft 3.300 winkels in 48 landen. In Nederland heeft het bedrijf 102 filialen. Eind 2024 moet het nieuwe distributiecentrum in Lelystad klaar zijn. Dat wordt het tiende dc voor de Deense retailer.

jysk.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn