U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Woodwize brengt didactisch pakket met meubel- en interieurbeslag naar scholen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Woodwize, de Regionale Technologische Centra (RTC’s) en Van Hoecke bundelen krachten om scholen te voorzien van een waardevol educatief hulpmiddel. 

In een opmerkelijke samenwerking hebben Van Hoecke, een toonaangevende leverancier van meubel- en interieurbeslag, samen met Woodwize, een organisatie die zich toelegt op het bevorderen van kennis in de hout- en meubelindustrie, en de Regionale Technologische Centra, de handen ineengeslagen om leerkrachten te trainen en scholen te voorzien van een state-of-the-art didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag. Dit educatieve initiatief wordt ondersteund door Unilin, dat waardevol materiaal levert voor de oefenmodule, en de leerlingen van PTS Boom, die via een pedagogisch project de modules hebben geproduceerd.

Een unieke onderwijservaring voor scholen 

Dit didactische pakket is ontworpen met het oog op het inspireren van de interieurbouwers van morgen. Het bevat een uitgebreide oefenmodule en opdrachtfiches waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van meubel- en interieurbeslag te ontwikkelen. Daarnaast omvat het pakket ook het basisbeslag, waaronder scharnieren, ladesystemen en klapdeurbeslag, om de leerlingen in staat te stellen praktische opdrachten uit te voeren en hun begrip van meubel- en interieurbeslag te verdiepen.

Educatieve innovatie in de meubelindustrie 

Dit nieuwe didactische pakket, nascholing en de bijhorende financiële investeringen belichamen de toewijding van ondernemingen zoals Van Hoecke en Unilin aan het ondersteunen van educatieve initiatieven in de meubelindustrie. Samen streven we ernaar om de kennis en vaardigheden van leerlingen te verbreden en hen voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne meubelindustrie.

Train-The-Trainer sessies voor optimaal gebruik

Om ervoor te zorgen dat leerkrachten en scholen het didactische pakket optimaal kunnen benutten, organiseren de RTC’s en Woodwize in samenwerking met van Hoecke zes uitgebreide Train-The-Trainers (TTT). Deze sessies bieden een diepgaand overzicht van verschillende soorten beslag en trends in de meubelindustrie, terwijl ook de mogelijkheden van de corpus configurator voor zowel leerkrachten als leerlingen worden belicht. De start vond plaats op 7 november bij Van Hoecke in Sint-Niklaas, en de TTT-sessies zullen ook plaatsvinden in Roeselare, Mechelen, Tongeren, Geel, en eindigen op 23 november opnieuw bij Van Hoecke. In totaal zullen 125 houtleerkrachten uit 75 verschillende scholen worden bereikt. Scholen die deelnemen aan de nascholing ontvangen een gratis didactisch pakket om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.Peter Van Hoecke, CEO Van Hoecke: ‘Onderwijs is de smidse van onze toekomst, waar de kolen van kennis en de hamer van innovatie samenkomen om de welvaart van onze industrie en onze maatschappij te smeden. Het belang van onderwijs mag dus nooit onderschat worden. Wij steunen dan ook graag alle initiatieven die genomen worden om via het onderwijs de sector op een hoger niveau te tillen.’Bert Vandenkendelaere, Sales en Marketing Director bij Unilin: ‘Samenwerking in onderwijs is voor ons belangrijk om te borgen dat onze interieursector zal blijven innoveren, en uiteraard liefst met duurzame en Belgische producten.’

https://woodwize.be/nl/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn