Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Woodsaver: nieuwe tool van Bosq en Bulo

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Belgische zusterbedrijven Bosq en Bulo lanceren WoodSaver®, een innovatieve technologie die een duurzame oplossing biedt voor het reduceren van afvalstromen bij de fineerproductie. Het resultaat, vervaardigd in de ateliers van Bosq, zal ook worden ingezet door Bulo voor de productie van een brede waaier aan meubelcollecties waardoor beide bedrijven een belangrijke stap vooruit zetten in hun visie naar een groenere en meer circulaire toekomst.

Belgische fineerproducent Bosq, ontstaan uit de samensmelting van Leysen Wood Trading en Van Vaek Meubelen, bouwt voort op meer dan 100 jaar ervaring in de houtbranche. De verregaande standaardisering van de plaatafmetingen, zorgt voor enorm grote afvalstromen bij de verwerking van fineer. Bosq wil deze verspilling tegen gaan en heeft daarom een oplossing gezocht om korte fineerreststukken te gebruiken in plaats van deze af te voeren. Bosq ontwikkelde de WoodSaver-technologie die door middel van een inventieve vingerlas-techniek kleine stukken fineer weer aan elkaar zet. Hierdoor kunnen de korte stukken ingezet worden voor de productie van standaardplaten. Niet alleen zorgt deze techniek ervoor dat de intrinsieke waarde van fineer, die verloren gaat bij recyclage, behouden blijft; dankzij WoodSaver® krijgt fineer een andere dimensie! Momenteel wordt deze technologie toegepast op dik fineer van anderhalve millimeter, waarbij de vingerlas nauwelijks zichtbaar is na het schuren.

Louis Busschop, zaakvoerder bij Bosq, benadrukt de visie achter de WoodSaver-technologie: ‘Als jonge ondernemer en derde generatie van een familiebedrijf ervaar ik de noodzaak om spaarzamer met grondstoffen om te gaan. Dankzij de WoodSaver-techniek creëren we een rendementswinst van ca 20% op onze grondstoffen. Het is onze visie om in de toekomst op een creatieve manier meer in te zetten op circulariteit.’

Bulo paste de techniek al toe op hun iconische H2O-tafel, ontworpen in 1994 door de Belgische interieurarchitecten Claire Bataille en Paul Ibens. Het minimalistische design van de H2O-collectie vormt het perfecte canvas voor dit nieuwe circulaire fineer.

Met deze nieuwe WoodSaver-technologie blijven Bosq en Bulo trouw aan hun roots van ambacht, innovatie en vakmanschap en markeren ze een nieuw hoofdstuk in de fineer- en meubelproductie, waarbij duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn