U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Wonder: meer dan 250 stoelen in Kortrijk

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dat de Biënnale Interieur vorig jaar niet kon doorgaan, zorgde er bij de organisatoren voor dat ze eens goed konden stilstaan bij de betekenis van beurzen. Volgend jaar mogen we opnieuw een ‘normale’ editie verwachten, maar dit jaar verrassen ze ons met Wonder, een soort creativiteitsfestival dat de toeschouwer meeneemt naar heel diverse uitingen van design.

Met ‘Please, have a seat’ zijn meer dan 250 stoelen verzameld. Stoelen omdat die altijd uitnodigen tot ontmoeting. Stuk voor stuk zijn ze te koop op de markt, het zijn dus geen denkoefeningen. Een huzarenstukje dat onder meer door curator Dieter Vanderstorm en sales manager Caroline Fiers in goeie banen werd geleid. Vlakbij kunnen gloednieuwe afstudeerprojecten bekeken worden van jonge studenten aan Vlaamse design-afdelingen en wordt er o.m. ook een mooie hommage getoond aan Enzo Mari, de iconische Italiaanse designer. Telkens kan via een qr-code meer info opgevraagd worden van een bepaald object, een absoluut tech-snufje dat Jo Libeer, ex-Voka topman en de huidige directeur van Interieur Kortrijk, heel blij maakte.

Bijzonder is dat het festival plaats vindt op de oude site van Van Marcke, een plek die zelf ook iconisch is, omdat hier de vroegere ateliers van Werkstede De Coene gevestigd waren. Van Marcke heeft al jaren een nieuw HQ gebouwd langs de E17 en deze ‘hallen’ zullen worden aangepakt en moeten een nieuw soort stadsgedeelte worden.  De naam: Landmarck. Wordt dus vervolgd.

Wonder loopt tot 14 november en is absoluut de moeite voor iedereen die van design houdt en nog eens de verwondering wil opzoeken. www.wonderkortrijk.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn