Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Wolf opent tweede eetconcept in Antwerpen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Wolf Brussel opende in 2019: de Food Market in het centrum van Brussel telt 17 food kiosken, twee bars, een microbrouwerij en meerdere event ruimtes. Wolf staat voor het allerbeste in street food, in een uitzonderlijk kader, resulterend in een unieke ervaring. Vier jaar en een kookboek later, kondigt het Wolf-team de opening aan van een Food Market in Antwerpen. De Food Market, gelegen in de trendy wijk Het Eilandje, zal twaalf restaurants, twee bars, 750 zitplaatsen en een terras herbergen.

Het ontwerp is van Lionel Jadot. Hij kan worden beschreven als een ontwerper, een monteur, een binnenhuisarchitect, een fabrikant, een maker, een kunstenaar – iemand die objecten transformeert, hergebruikt, verkleint, recycleert en nieuw leven inblaast. Hij is de gedurfde ontwerper die van deze oude bank WOLF heeft gemaakt.

Even wat geschiedenis: Aan de Wolvengracht startte architect Alfred Chambon in 1943 met de bouw van het hoofdkantoor van ASLK, de Algemene Spaar- en Lijfrentekas, met daarin de bekende lokettenzaal.

In het bouwproces heeft Lionel Jadot maximaal gebruik gemaakt van materialen die al aanwezig waren in de voormalige lokettenzaal van de bank. De signalisatieborden van de loketten en de oude bureaus van de bankbedienden zijn omgevormd tot lampen. Overgebleven stukken van het Val Saint-Lambert glazen plafond worden hergebruikt als decoratieve elementen. De frontpanelen van de marmeren toonbanken vinden nu hun functie als toog in de bar, terwijl de koperen staven van dezelfde toonbanken dienen als verlichting voor de toiletten. Voor de kiosken werden maar liefst 700 gietvormen gerecupereerd om een fries te reconstrueren, die sterk doet denken aan de fries van de toegangsdeur, die is erkend als stedelijk erfgoed.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn