U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

‘Witte ridder’ Filip Balcaen wordt referentieaandeelhouder bij Recticel

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De West-Vlaamse ondernemer en financier Filip Balcaen neemt een participatie in het beursgenoteerde chemieconcern Recticel. Het betreft één van de belangrijkste deals ooit van zijn participatiemaatschappij Baltisse, dat graag fondsen vrijmaakt voor bedrijven met toekomstpotentieel. Balcaen, die de deal heeft bevestigd, neemt de participatie over van het Oostenrijkse Greiner.

Het nieuws werd de wereld ingestuurd via een persbericht. Het Belgische Recticel was al enige tijd op zoek naar een verankering in eigen land en heeft die nu gevonden dankzij Filip Balcaen die zich profileert als ‘witte ridder‘ en zo verhindert dat de Belgische chemiegroep in buitenlandse handen valt. De Oostenrijkse groep Greiner had een belang van 22,6 procent dat nu wordt verkocht aan Baltisse.

De isolatiespeler krijgt dus Filip Balcaen als referentieaandeelhouder. Een opsteker voor Recticel CEO Olivier Chapelle, want analisten gaven al aan dat het fors afgeslankte en meer gefocuste Recticel kwetsbaar was voor een bod, aldus de krant De Tijd. In 2019 moest Recticel al een bod afslaan van de Ierse isolatiereus Kingspan.

‘We beschouwen Recticel als een industrieel bedrijf met veel groeimogelijkheden’, aldus Balcaen in een korte reactie bij de collega’s van De Tijd. ‘Als belangrijk aandeelhouder zullen we bijdragen aan de strategische en operationele ontwikkeling.’

Over de prijs van de transactie willen de twee betrokken partijen geen commentaar geven. Bij de slotkoers van Recticel vrijdag (17,50 euro) was het pakket 221 miljoen euro waard.

https://kanaalz.knack.be/nieuws/filip-balcaen-zal-nu-mee-de-toekomst-uittekenen-van-recticel/video-normal-1837387.html

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn