U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Willy Schillig in zwaar weer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Slecht nieuws uit Opper-Franken (Duitsland): de directie van Willi Schillig Polstermöbelwerke moest op 12 mei bij de arrondissementsrechtbank van Coburg de opening van een gerechtelijke reorganisatie aanvragen. Advocaat Joachim Exner tot voorlopig bewindvoerder benoemd. Volgens de onderneming zullen de bedrijfsactiviteiten zonder onderbreking worden voortgezet, meldt Möbelkultur.

CEO Erik Stammberger:  ‘De beslissing om met het bedrijf in continuïteit te gaan was een uiterst moeilijke, maar helaas noodzakelijke maatregel voor ons, zowel commercieel als persoonlijk. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten en vechten voor de toekomst van het bedrijf. Helaas zijn de economisch-politieke en sociale randvoorwaarden enorm veranderd.  Een kostendekkende productie is op de huidige basis niet meer mogelijk. Ons doel is om W.Schillig ondanks alle crisi toekomstbestendig te maken. Nu moeten wij ons bedrijf aanpassen aan de huidige omstandigheden en consequent de weg van herstructurering bewandelen die tegen de achtergrond van de afgelopen drie jaar noodzakelijk is geworden. We zijn ervan overtuigd dat we sterker uit dit proces zullen komen en hoogwaardige gestoffeerde meubelen zullen blijven produceren die onze klanten waarderen en waar ze van houden’.

Herstructurering

Erik Stammberger: ‘Het was eenvoudigweg onmogelijk om het bedrijf op de huidige basis voort te zetten. Volgens de fabrikant hebben de lockdowns, de stijgende energie- en grondstofprijzen en de terughoudendheid van consumenten om te kopen een zware impact gehad. Ook al sloot de branche als geheel 2022 af met een plus van 6,61 procent ten opzichte van 2021 en begon ook het lopende jaar met een lichte plus.

Continuïteit

De operationele activiteiten van Willi Schillig Polstermöbelwerke zullen daarom tijdens de procedure naadloos worden voortgezet. De huidige 230 werknemers in de vestiging Frohnlach zijn reeds geïnformeerd over de huidige situatie. Lonen en salarissen zullen tot eind juli worden vervangen door insolventiegeld. Daarna zullen er waarschijnlijk ontslagen vallen. Het bedrijf benadrukt dat het zal blijven produceren en zijn leveringsverplichtingen aan klanten zal nakomen. Het is de bedoeling de balans van het bedrijf tegen het late najaar via een insolventieplan te saneren en het concurrentievermogen op lange termijn veilig te stellen.

Klaarmaken voor de toekomst

‘In de toekomst moeten we onze assortimenten nog meer actualiseren, processen stroomlijnen en helaas ook personeelsaanpassingen doorvoeren op de locatie Frohnlach’, legt Erik Stammberger uit. ‘Op basis van de inzichten van de afgelopen dagen en niet in de laatste plaats vanwege de duidelijke betrokkenheid van de aandeelhouder bij zijn bedrijf, hebben we er alle vertrouwen in dat we met de steun van de werknemers, klanten en leveranciers en onder toezicht van de curator een juridisch veilig herstructureringsproces succesvol vorm kunnen geven’.

https://www.schillig.de/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn