Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Willy Schillig weer op het juiste spoor

Op 17 januari keurde de vergadering van schuldeisers unaniem het gerechtelijk reorganisatieplan goed, zo meldt Möbelkultur. Dit plan voorziet erin dat eind maart een gegarandeerd quotum zal worden uitbetaald en dat de procedure uiterlijk in mei 2024 zal eindigen. Dit maakt de weg vrij voor de voortzetting van de gerenommeerde fabrikant van gestoffeerde meubelen uit Opper-Franken.

‘Met een gezamenlijke inspanning zijn we erin geslaagd een traditioneel bedrijf te redden. Tijdens het proces hebben we een duurzaam herstructureringsconcept ontwikkeld dat als basis dient voor een stabiele bedrijfsvoering in de toekomst’, legt herstructureringsmanager Ole Brauer uit. De goedkeuring van het plan werd mede mogelijk gemaakt door een aanzienlijke financiële bijdrage van de aandeelhouder.

Optimalisering en herstructurering

‘We hebben gerichte herstructureringsmaatregelen geïnitieerd en geïmplementeerd en de afgelopen maanden veel interne projecten en processen onderzocht en geoptimaliseerd. Hiermee werd de basis gelegd om de bedrijfsgeschiedenis van het familiebedrijf, dat 75 jaar geleden werd opgericht, voort te zetten. Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen – vooral de medewerkers en zakenpartners – voor hun inzet in tijden die niet gemakkelijk zijn voor de meubelindustrie. Het was een bijzondere prestatie dat wij onze bedrijfsvoering zonder beperkingen konden voortzetten en daarmee onze trouwe klanten betrouwbaar konden blijven beleveren. Vandaag zien we er optimistisch en goed voorbereid uit op de toekomst’, zegt Erik Stammberger, CEO van W.Schillig.

Terug naar de roots

‘Ons motto is “Terug naar de roots”. We focussen ons meer dan ooit op waar we echt goed in zijn en waarin we ons specialiseren. Comfort en feel-good eigenschappen hebben onze topprioriteit, want ‘The World of Comfort” is ons thuis”, aldus Stammberger.

120 arbeidsplaatsen blijven behouden

De herstructureringsmaatregelen zijn al van kracht. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich momenteel beter dan eerder in de geplande cijfers werd verwacht. ‘Naast personele en structurele veranderingen werken we nog consequenter aan doelstellingen als leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en service’, aldus Stammberger.  Als gevolg van de herstructureringsmaatregelen zullen 120 van de 225 arbeidsplaatsen van het bedrijf behouden blijven.

https://www.schillig.de/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn