U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Wilgentroost wint BKRK-award 2023 #vlechttechniek

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Voor de achtste keer op rij organiseerde VAKlab zijn jaarlijkse BKRK-wedstrijd. Met de BKRK-award streeft VAKlab, het expertise- en dienstencentrum rond vakmanschap en ondernemerschap, naar een positieve impact op economie en samenleving. ‘We willen creatieve talenten en vakmensen uitdagen, ondersteunen en begeleiden in hun weg richting ondernemerschap’, zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde voor toerisme en erfgoed. ‘Het BKRK-traject is hierin een facilitator. De talrijke inzendingen getuigen van creatief talent, innovatie en economisch potentieel.’

#VLECHTTECHNIEK

Deze achtste editie van de BKRK-award legde de focus op het vakmanschap ‘vlechttechniek’. ‘VAKlab deed een oproep naar ondernemende creatievelingen die het vakmanschap vlechttechniek vanuit het heden benaderen, gebaseerd op technieken uit het verleden en tegelijkertijd gekoppeld aan innovatie en relevantie. Met bijna 40 inschrijvingen, kunnen we spreken van een geslaagde editie’, vertelt voorzitter Igor Philtjens enthousiast.

Individueel traject

De jury beoordeelde alle inzendingen op basis van criteria als vakmanschap en techniek, economisch potentieel, duurzaamheid en innovatie, creatief ontwerp en storytelling. Vervolgens nodigde VAKlab de 10 sterkste kandidaten uit voor een meet & greet met de juryleden en experten in het Kasteel van Bokrijk, ondertussen gekend als Campus van het Vakmanschap. Alle kandidaten kregen professioneel fotomateriaal van hun werk alsook individueel advies om verder met hun project aan de slag te gaan.

‘Het groeiproces is een heel belangrijk onderdeel van deze wedstrijd. Afgelopen zomer kregen de kandidaten voldoende ruimte voor exploratie, samen met een aantal experten. Zo verfijnden ze hun product en maakten ze het marktconform’, aldus gedeputeerde Igor Philtjens.

Drie finalisten

Op basis van de definitieve dossiers selecteerde de jury ten slotte drie finalisten. Hun ontwerpen worden van 19 oktober tot en met 5 november tijdens het WONDER Creativity Festival tentoongesteld in Texture, het Kortrijkse museum voor vlas en textiel, waarna ze in de Campus van het Vakmanschap te bewonderen zijn. Daarnaast ontvangen ze ook professioneel videomateriaal van hun werk. Winnaar

Vandaag bekroonde VAKlab de winnaar van de BKRK-award ‘vlechttechniek’ tijdens het slotevent in Texture. Wilgentroost kreeg er de kans om zijn ontwerp voor te stellen aan het grote publiek en kan rekenen op verdere coaching en aandacht in de media. Tweede en derde finalisten zijn Studio Part (met ontwerp Tenir) en Camille Champion (met ontwerp Patchrock).

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn