U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Whoppah opent tweede magazijn in Venlo

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De marktplaats voor tweedehands design en kunst Whoppah opent een nieuwe opslagplaats voor handel en richt zich daarmee nadrukkelijk op de groei in Duitsland.

Afgelopen weekend meldde oprichter Thomas Bunnink de oplevering van de nieuwe locatie in Venlo. Behalve kale opslag (3.800 m2) vindt er ook 3D-productfotografie plaats. Deze techniek wordt gebruikt om de objecten die in de schappen liggen beter te ‘verbeelden’. Hoe beter de fotografie, hoe hoger de conversieratio.
Whoppah is sinds 2020 actief in Duitsland. Daar realiseerde het in de laatste drie maanden van vorig jaar een handelswaarde van een half miljoen euro voor de aangesloten verkopers. In totaal realiseerde de marktplaats in dat jaar een bruto handelswaarde van 20 miljoen EUR.

De nieuwe locatie is relevant voor het nog jonge bedrijf, omdat marktplaatsen gebaat zijn bij stijgend bereik en doorloopsnelheid. Hoe meer aanbod, hoe meer vraag. En andersom. Dat is ook de reden dat Bunnink in Duitsland ook twee overslagpunten in bedrijf neemt.

Venlo is anderhalf keer zo groot als de locatie van Whoppah in Utrecht opende. De Duitse markt moet eind 2023 goed zijn voor een handelsomzet van zo’n vijftien miljoen euro.

www.whoppah.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn