U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Wereldprimeur voor IKEA Amersfoort

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

IKEA heeft zonnepanelen geplaatst op de zijkant van de winkel in Amersfoort. Het is de eerste vestiging van het Zweedse woonwarenhuis ter wereld waar dat gebeurt.

Op bijna alle daken van de gebouwen in Nederland liggen al zonnepanelen. Het gaat om bijna 40.000 panelen op winkels en op het distributiecentrum. Samen wekken die ongeveer een derde van het elektriciteitsverbruik van IKEA in Nederland op. Omdat de daken bijna vol liggen, koos de keten ervoor zonnepanelen op de gevel te plaatsen.

Het Zweedse bedrijf wil in 2025 al zijn gebouwen op 100 procent hernieuwbare elektriciteit laten draaien. Nu is dat nog 66 procent. In Amersfoort wordt dat met de nieuwste panelen 67 procent. Op het dak lagen er al 4300. Er wordt onderzocht of het aantal zonnepanelen bij de andere winkels kan worden uitgebreid.

Naast het aanbieden van betaalbare en duurzame keuzes aan klanten zoals zonnepanelen, verwachten consumenten ook dat bedrijven en overheden hun verantwoordelijkheid nemen (Global Climate Action Report Ingka Group). De multinational verbetert elke dag de eigen bedrijfsprocessen door minder afval te produceren, minder energie te verbruiken en meer te recyclen. Sinds 2015 zijn er alleen nog maar ledlampen verkrijgbaar bij IKEA, en verving het woonwarenhuis alle TL- en halogeenverlichting in de eigen winkels. Ook wordt energie bespaard door onder andere het plaatsen van waterpompen en installaties waarmee de kwaliteit van de elektriciteit wordt verbeterd. Door deze initiatieven is het energieverbruik per vestiging gemiddeld 40% gedaald. Daarnaast bezit IKEA wereldwijd meer windturbines dan winkels. In 2020 behaalde Ingka Group – de grootste franchisenemer van het merk IKEA – ruimschoots het doel om wereldwijd meer hernieuwbare energie op te wekken dan het bedrijf verbruikt (132%).

Ga voor meer informatie over IKEA en duurzaamheid naar het in eind januari 2021 gelanceerde ‘Ingka Group Annual Summary & Sustainability Report FY20‘.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn