U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Wereldprimeur voor Belgische Unilin Group dankzij innovatieve recyclagetechnologie

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Unilin Group heeft een unieke innovatieve technologie ontwikkeld om de houtvezels uit MDF- en HDF-platen op een economisch rendabele manier te recupereren en opnieuw te gebruiken voor de productie van kwalitatieve vezelplaten op industriële schaal. Met deze wereldprimeur zal het West-Vlaamse productiebedrijf, bekend van onder meer de Quick-Step-vloeren, op termijn in staat zijn om jaarlijks 380.000 ton aan C02 opgeslagen te houden in de houtvezels die het met deze nieuwe technologie een nieuw leven geeft.

‘We zijn er nu in geslaagd een nieuw innovatief procédé te ontwikkelen om deze houtvezels te recycleren en opnieuw te gebruiken voor de productie van nieuw plaatmateriaal’, verduidelijkt Véronique Hoflack, voorzitter van Unilin Panels, die zelf aan de basis lag van de nieuwe recyclagetechnologie. ‘Op die manier verdubbelen we de levensduur van de houtvezels en krijgen nieuwe bomen de kans om te groeien en op hun beurt de CO2 op te slaan. Een grote stap vooruit richting circulariteit.’

De ontwikkeling van deze baanbrekende nieuwe technologie past volledig binnen de duurzaamheidstrategie van Unilin Group. Het plant de komende twee jaar nog 160 miljoen euro investeringen in België in onder andere onderzoek en ontwikkeling.

Deze technologie, die intussen geoctrooieerd is, is een absolute wereldprimeur. Tegen 2030 zou minstens 25% van Unilin Group’s grondstoffenmix vervangen moeten zijn door gerecycleerde vezels. Het zal hierdoor in staat zijn om jaarlijks 380.000 ton aan C02 opgeslagen te houden in de houtvezels die het met deze nieuwe technologie een nieuw leven geeft.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn