U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Welriekende winsten voor keukenkampioen Ben Mandemakers

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Brabantse miljardair was al een paar plekken gestegen, zo vernamen we via Quote 500. Niet geheel ten onrechte, zo laten de meest recente cijfers van zijn De Mandemakers Groep zien.

Hij doet allang niet meer alleen in keukens, meubels en sanitair. Zoals iedere slimme belegger heeft Mandemakers zijn fortuin gespreid. Private equity, vastgoed en de autohandel hebben ook zijn aandacht. Niet alle eitjes in één mandje dus.

Toch blijven die keukens de ruggengraat van zijn bedrijvenimperium en zelfs een pandemie – en bijbehorende lockdown – kon geen roet in het eten gooien. De jaaromzet ging door de magische €1 miljard en de winst tikte bijna €90 miljoen aan.

Keiveul
Is dat veul? Keiveul zelfs. De winst verviervoudigde ten opzichte van 2019. Gewoon, omdat de kosten veel minder hard stegen dan de omzet. Geen getover met cijfers en dat zien we ook terug in de kasstromen. Maar liefst €137 miljoen gutste uit de gewone bedrijfsuitoefening.

Polonaise achter het fornuis dus! Nu, dat ook weer niet. Misschien heeft Mandemakers Zeeuwse voorouders, want de hele winst werd aan de reserves toegevoegd. Er werd een flink stuk schuld terugbetaald en de aandeelhouder stortte ook nog eens €40 miljoen aan eigen vermogen bij.

DMG bezit de winkelformules Mandemakers, Brugman, Woonexpress, Keuken Kampioen, Keuken Concurrent, Wooning, Nieuwenhuis, Morres, Sanders Meubelstad, Grando, Tulp, Montèl, Küchen Direct, De Tweede Kamer, Hello Kitchen en Piet Klerkx. Het bedrijf voert diverse eigen merken als Ben Sanitair en Job.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn