U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Welk slot past bij welke woning?

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Welk slot past bij welke woning?

We gebruiken dagelijks sloten voor onze woningen – wanneer we het huis verlaten, thuiskomen en wanneer we binnen zijn om onszelf veilig te houden. De meeste mensen zijn echter misschien niet eens bekend met hoe deze sloten worden genoemd en hoe ze werken. Vind de beste optie voor jouw huis door hieronder meer te lezen over elk type slot.

Deurklink

De deurklink is een veelvoorkomend type slot dat meestal te vinden is op de voordeur van een huis. Deze sloten bestaan uit een enkele cilinder of een dubbele cilinder, waarbij de cilinder het gedeelte van het slot is waar de sleutel in gaat. Bij een enkele cilinder kan de deur alleen van buitenaf ontgrendeld worden, terwijl aan de binnenkant een knop zit om de deur te vergrendelen door eraan te draaien. Dubbele cilinder deurklinken kunnen van beide zijden met een sleutel worden vergrendeld en worden vaker gebruikt in woningen, waar alleen personen met een sleutel van binnenuit kunnen vergrendelen. Voor extra veiligheid kunnen deze deurklinken gecombineerd worden met een bijzetslot of een insteekslot. Een deurklink met een bijzetslot is een uitstekende optie voor de meeste huizen, omdat bijzetsloten doorgaans het hoogste niveau van bescherming bieden en de deurklink een klassiek slot is dat er goed bij past. En is je slot kapot? Je kunt dan je sloten laten maken in Gent. Je wilt immers geen problemen hebben om je huis in te komen!

Handgrepen

Handgrepen zijn een veelvoorkomende vorm van slot voor binnendeuren in woningen, hoewel ze minder beveiliging bieden dan deurklinken. Ze worden vaak aangetroffen op deuren naar slaapkamers, kasten of badkamers. Handgrepen zijn vrijwel altijd enkele cilindersloten, omdat ze binnen worden gebruikt waar privacy belangrijker is dan beveiliging. Het handvat maakt het gemakkelijk om deze deuren te openen wanneer je je handen vol hebt met boodschappentassen of andere spullen in huis. Handgrepen vormen een uitstekend alternatief voor de traditionele deurknoppen binnenshuis. Ze zijn gemakkelijker te openen dan een deurknop, vooral wanneer je je handen vol hebt, en ze hebben ook een stijlvolle uitstraling in vergelijking met de typische deurklink.

Elektronische sloten

Elektronische sloten vormen een tussenoplossing tussen traditionele en slimme sloten. Ze hebben meestal een elektronisch toetsenbord waarop de eigenaar een toegangscode moet invoeren om de deur te ontgrendelen. Als back-up is er ook een sleutelgat voor het geval het elektronische systeem leeg is of als de toegangscode vergeten is. Gelukkig blijven de meeste elektronische sloten ongeveer 3-5 jaar opgeladen, omdat het ontgrendelen weinig batterijvermogen vereist. Sommige sloten werken zelfs op zonne-energie! Elektronische sloten zijn ideaal voor mensen die geen sleutels willen dragen en zijn perfect voor grotere gezinnen, zodat kinderen in en uit het huis kunnen gaan zonder dat ze een huissleutel verliezen.

Slimme sloten

Slimme sloten bieden de mogelijkheid om je huis te ontgrendelen met behulp van je telefoon. Sommige werken via Wi-Fi, terwijl andere een Bluetooth-verbinding gebruiken. Met een Wi-Fi-slot kun je je sloten aanpassen vanaf elke locatie, zolang je telefoon een draadloze verbinding heeft. Deze functie is ideaal voor mensen die met de auto naar het werk gaan en zich afvragen of ze de voordeur wel op slot hebben gedaan. Slimme sloten zijn perfect voor iedereen met een telefoon, omdat je je persoonlijke telefoon nodig hebt om toegang te krijgen tot je huis.  Nu je meer weet over de sloten, is het misschien tijd voor een upgrade!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn