U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Waterland Bedding Group en LS Bedding bundelen de krachten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Waterland Bedding Group met de merken RUF|BETTEN en BRUNO, een van de toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bedden op de Duitse markt, bundelt de krachten met de Belgische premium beddenfabrikant LS Bedding. Voor deze nieuwgevormde groep met Waterland Private Equity als meerderheidsaandeelhouder betekent dit een belangrijke eerste mijlpaal in haar gezamenlijke groeistrategie. De belangrijkste doelstelling bestaat erin een pan-Europees huis van kwalitatief hoogwaardige beddengoedmerken op te bouwen. De aandelen werden verkocht door de Belgische investeringsmaatschappij Dovesco en haar huidige en vorige management, die als onderdeel van de transactie ook aanzienlijk in de groep heeft geherinvesteerd. Verwacht wordt dat de transactie vóór het einde van het tweede kwartaal van 2022 afgerond zal zijn.

In maart 2022 verwierf Waterland de RUF Group, bestaande uit twee merken: RUF|Betten gevestigd in Rastatt en gericht op kwalitatieve bedden en slaapbanken voor de retailmarkt, en BRUNO, een online B2C-merk van design boxsprings en slaapbanken, gevestigd in Berlijn. De groep is van plan haar succesvolle groeitraject te versnellen door strategische overnames en een verdere internationalisering.

De toevoeging van LS Bedding is de eerste belangrijke stap in deze groeistrategie en stelt de groep in staat om met Waterland binnen enkele weken succesvol de aantrekkelijke Benelux-markt te betreden. Als één van de belangrijkste topfabrikanten van bedden in de regio biedt LS Bedding drie merken: “Ergosleep”, een premium merk voor gepersonaliseerde en ergonomische bedden, “Magnitude”, met zijn handgemaakte premium boxsprings, en “Nox”, een slaapcomfort merk. Vooral het merk Ergosleep met zijn gepatenteerde, technologisch gebaseerde oplossing om bedden en matrassen te creëren die perfect aangepast zijn aan elke individuele persoon in lijn met zijn SLAAP-DNA, zorgt voor een interessante verbreding van het productaanbod van de groep. Het gepersonaliseerde ergonomische beddenconcept combineert lichamelijk comfort met het esthetische aspect.

LS Bedding, dat al meer dan 70 jaar bestaat, is via zijn dealernetwerk vooral actief in de Benelux en is de officiële partner van het Belgische nationale voetbalelftal. ‘De drie merken Ergosleep, Magnitude en Nox staan voor hoogwaardige producten, innovatie en een uitmuntende productie en richten zich tot verschillende klantengroepen. Met gebundelde krachten kunnen we vanuit de kern van een pan-Europees premium merkenhuis de belangrijkste markten van het continent nog beter bedienen’, verklaart Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner van Waterland.

Koen Maenhout en Tom De Baenst, CEO’s van LS Bedding, verklaren beiden: ‘Wij geloven dat dit nieuwe partnership verdere mogelijkheden biedt op het vlak van internationalisering van ons merk Ergosleep en kijken ernaar uit om in de komende jaren samen met Waterland de positionering van LS Bedding op de Benelux-markt te versterken.’

Gregory De Clerck, Managing Partner van Dovesco, licht toe: ‘We zijn erg trots dat we het groeitraject van LS Bedding in de afgelopen 6 jaar hebben mogen ondersteunen. Wij geloven dat deze investering een sterk voorbeeld is van Dovesco’s strategie om naast ondernemers een vertrouwde partner te zijn voor de groei van kwalitatief hoogstaande bedrijven.’

Frank Verschuere en Peter de Meyer, beiden medeaandeelhouders en voormalige CEO’s van LS Bedding, verklaren: ‘We zijn ervan overtuigd dat we de juiste partner hebben gevonden om LS Bedding verder te ondersteunen in haar groei op de internationale markt. Dit partnership zal ons in staat stellen om het Ergosleep-concept te internationaliseren en in meerdere landen een goede nachtrust te garanderen.’

Heiner Goossens en Peter Koch alsook Dr. Felix Baer en Christopher Schimmel, de respectievelijke Managing Directors van RUF|Betten en BRUNO lichten samen toe: ‘We zijn bijzonder enthousiast om onze krachten te bundelen met Ergosleep, Magnitude en Nox en kijken ernaar uit om de groep samen vorm te geven. We zijn ervan overtuigd dat alle vijf de merken van de groep van elkaar kunnen leren en zien veelbelovende jaren tegemoet.’

Over Waterland

Waterland is een onafhankelijke private equity investeringsgroep die bedrijven ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities. Met aanzienlijke financiële middelen en expertise in de sector stelt Waterland zijn portefeuillebedrijven in staat om versneld te groeien, zowel organisch als door middel van overnames. Waterland heeft kantoren in Nederland (Bussum), België (Antwerpen), Frankrijk (Parijs), Duitsland (Hamburg en München), Polen (Warschau), het Verenigd Koninkrijk (Londen en Manchester), Ierland (Dublin), Denemarken (Kopenhagen), Spanje (Barcelona) en Zwitserland (Zürich). De onderneming beheert momenteel meer dan 9 miljard euro die de verbintenissen van beleggers vertegenwoordigen.
Sinds de oprichting in 1999 heeft Waterland met zijn beleggingen voortdurend bovengemiddelde prestaties behaald. Wereldwijd staat de onderneming op de vijfde plaats in de HEC – Dow Jones Private Equity Performance Ranking van 2020 en op de achtste plaats in het Preqin Global Private Equity & Venture Capital Report van 2020 onder wereldwijde private equity-ondernemingen. Daarnaast heeft Real Deals onder de PE Awards Waterland de titel toegekend van Pan-European House of the Year 2020.

Over Dovesco

Dovesco is een toonaangevende Belgische investeringsmaatschappij die actief is in het middensegment van de markt. Dovesco maakt deel uit van de Domo Investment Group die actief is in (i) de chemische industrie via Domo Chemicals, (ii) als privaat vermogen via Dovesco en (iii) in vastgoed via Alinso.
De investeringsstrategie van Dovesco bestaat erin samen te werken met ambitieuze ondernemers en managementteams om de groei van hun ondernemingen te versnellen, zowel via organische groei als, in voorkomend geval, via strategische overnames. Dovesco investeert in winstgevende ondernemingen met leidende marktposities, die worden geleid door sterke managementteams. Dovesco heeft in de afgelopen jaren meer dan 20 investeringen gedaan.

Dovesco
LS Bedding
Waterland

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn