U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Voordelen van een inductie kookplaat

Nu inductiekoken de culinaire wereld stormenderhand heeft veroverd, springen meer fabrikanten op de inductietrein om inductiekookplaten en -fornuizen te introduceren in de keukens van thuiskoks en kookliefhebbers. Hoewel het in populariteit is gegroeid, zijn er nog steeds nieuwsgierige maar sceptische koks die onzeker zijn over de voordelen van inductiekookplaten. En ze verdienen het om hun twijfels te laten wegnemen voordat ze voor de lange termijn overstappen op inductiekoken. Een inductie kookplaat in je keuken plaatsen is vandaag de dag zeker een goed idee, wat te maken heeft met de volgende voordelen. Weet echter wel dat je hiervoor over het algemeen speciale pannen aan moet schaffen.

 

Energiezuinig

Omdat inductiekoken veel minder energie kost om op te warmen dan elektrisch of gas, wordt het beschouwd als de snelste verwarmingsmethode van de drie. Het wordt ook beschouwd als het meest duurzame omdat inductietechnologie een elektromagnetische kracht gebruikt om direct warmte te produceren in een pan die vervolgens het voedsel erin kookt. Voor thuiskoks die een milieuvriendelijke keuken willen, zal een energiezuinige inductiekookplaat de temperatuur in je keuken niet verhogen zoals gas of elektrisch. Ga uit je dak met het maken van nieuwe familiemaaltijden met een XL-kookzone of de inductiebranders in een van de andere vier kookzones om naar hartenlust te braden, schroeien of sauteren.

 

Veiligheid

Bovenal is veiligheid in de keuken de belangrijkste factor. Je verdient gemoedsrust in je keuken, of je nu nieuwsgierige kleintjes hebt die de gewoonte hebben om dingen aan te raken of als je de neiging hebt om drie keer te controleren of je keukenapparatuur uit is voordat je naar bed gaat. In tegenstelling tot hun tegenhangers op gas, hoef je je geen zorgen te maken over gaslekken of branden met inductiekookplaten. Er is in dit geval immers helemaal geen open vuur. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je je per ongeluk verbrandt, aangezien het oppervlak veilig en koel aanvoelt voor en na het bereiden van je heerlijke gerechten voor de lunch. En alsof dat nog niet genoeg voor je is, worden sommige kookplaten geleverd met een restwarmte-indicator voor een veiligheidsfunctie die jou en je gezin waarschuwt dat een kookzone of inductiebrander nog steeds te heet kan zijn om aan te raken of schoon te maken.

 

Eenvoudige reiniging

Inductiekookplaten hebben een soortgelijk ontwerp als hun elektrische tegenhangers en bieden een glad glazen oppervlak dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt met een veeg van een spons na morsen of een rommelige overloop. Sommige inductiekookplaten zijn ontworpen met een Schott Ceran glasoppervlak, waardoor het oppervlak van je kookplaat stijlvol, duurzaam, krasbestendig en duurzaam is. En aangezien inductiekoken niet het hele oppervlak opwarmt of doorgaat met verwarmen nadat je het kookgerei hebt verwijderd, hoef je je nooit zorgen te maken over krassen op het oppervlak als je probeert ingebrand voedsel en sauzen van je favoriete recepten weg te schrapen. Kook met plezier verrukkelijke hapjes met behulp van de door aanraking geactiveerde power-schuifregelaars voor sudderen, warmhouden, sensorkoken en smelten op twee 2500-W bridge-zones of met de vier inductie-elementen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn