Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Vitra opent showroom in Madrid

Vitra opent een nieuwe showroom in Madrid. De nieuwe Vitra-showroom voor het Iberisch schiereiland strekt zich uit over 450 m2 en ligt in de wijk Salamanca. Deze wijk is het bruisende commerciële epicentrum van de Spaanse hoofdstad, dicht bij een groot deel van de architectuur- en designgemeenschap en andere merken uit het topsegment. De showroom fungeert als hoofdkantoor voor het lokale Vitra-personeel en ook als een platform waar klanten en partners kantoorconcepten kunnen ervaren en kunnen samenwerken met het team.

Het gebouw van architect Antonio Palacios diende aanvankelijk om stroom te voorzien voor de metro van Madrid, daarna als garage en ten slotte als architectenbureau. De renovatie door Vitra benadrukt de iconische architecturale eigenschappen van het gebouw: de heldere open ruimte wordt gekenmerkt door een stalen structuur met een glazen dak en benadrukt het metselwerk en andere originele bouwmaterialen. Zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren en materialen en een nieuw verlichtingsconcept zorgen voor een harmonieuze sfeer.

Vitra presenteert nieuwe concepten voor kantooromgevingen in een relatief kleine ruimte, met de nadruk op teamwerk en flexibele werkmethoden. Een centrale multifunctionele ruimte wordt gecombineerd met gemeenschappelijke ruimtes en stille zones voor geconcentreerd werk en vergaderingen. Informele ruimtes zoals de gemeenschappelijke keuken en een cafetaria stimuleren hybride scenario’s.

De showroom, die wordt verrijkt door de Vitra Colour & Material Library en een Task Chair Lab, benadrukt de diverse productoplossingen en -concepten en maakt het merk Vitra duidelijk tastbaar.

Adres:

Vitra Hispania S.A.

Castello 19

28001 Madrid 

https://www.vitra.com/nl-be/home

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn