Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Vincent Van Duysen lanceert Aster

De salontafel Aster, ontworpen door Vincent Van Duysen, is de ultieme uitdrukking van compositorische rationaliteit en vakmanschap. Een uniek object, volledig met de hand gemaakt, een hedendaags kunstwerk dat esthetiek en functionaliteit combineert. Elke tafel heeft een iets andere connotatie, wat getuigt van de handgemaakte aard ervan.

Het onderstel is voorzien van een messing gietstuk dat is gemaakt met een aardevorm die het een geraffineerd gehamerd effect geeft. De ring is aan de poten gelast. Een trillende afwerkingstechniek maakt de esthetiek compleet. Met behulp van stenen wordt de structuur zachtjes gladgestreken, waardoor het een golvend effect krijgt.
De bovenkant bestaat uit een gegloeid glas met een dikte van 1,9 cm en onderscheidt zich aan de onderkant door een lichte golving die het persoonlijkheid geeft. Ook hier is de productietechniek nauwgezet: het blad wordt in een mal met een geroeste bodem geplaatst en versmolten bij een temperatuur van 180 graden, waardoor het glas zijn typische afwerking krijgt.

Aster is verkrijgbaar in twee maten: 50 cm hoog met een blad van 40 cm in diameter, of 40 cm bij 50 cm. De afwerking is beschikbaar in gepolijst messing of zwart gepatineerd messing, terwijl het blad kan worden aangepast in gesmockt glas of groen. De salontafel Aster is een stuk met een sculpturale waarde, dat dwars door collecties en ruimtes heen kan worden gebruikt.

 

www.moltenigroup.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn