Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Vente-unique.com gaat Habitat overnemen

De CAFOM-Group, een prominente figuur op de Europese woninginrichtingsmarkt en de Franse overzeese gebiedsdelen, heeft de licentieverlening van het merk Habitat aangekondigd aan Vente-unique.com, een specialist in online verkoop van meubels en woninginrichting in Europa. Deze stap maakt deel uit van de revitalisering van het iconische Habitat-merk onder leiding van Vente-unique.com.

Financiële details

De overeenkomst, die in eerste instantie een looptijd heeft van drie jaar, omvat een vaste jaarlijkse vergoeding van €600.000, betaald door Vente-unique.com aan CAFOM, samen met een optie voor Vente-unique.com om het merk Habitat over te nemen voor een vooraf bepaalde prijs van €15 miljoen. Als de optie aan het einde van de initiële looptijd niet wordt uitgeoefend, loopt de licentieovereenkomst voort.

Gedupeerden helpen

Bovendien heeft de CAFOM-Group proactieve stappen ondernomen om de situatie aan te pakken van ongeveer 9.000 klanten in Frankrijk die getroffen zijn door de liquidatie van de voormalige exploitant van het merk Habitat, resulterend in een geschat totaal verlies van ongeveer € 9 miljoen aan verkoopprijzen. CAFOM, die Vente-unique.com de uitvoering van dit plan toevertrouwt, zal de investeringen dekken die nodig zijn om de kosten van de te leveren producten te dekken als onderdeel van dit initiatief, terwijl Vente-unique.com de logistieke kosten zal dragen.

Over Cafom

Cafom, opgericht in 1985, is een belangrijke speler in de woninginrichtingsector. De Groep heeft een meerderheidsbelang in het Europese platform vente-unique.com en is de grootste retailer van woninginrichting in de Franse overzeese gebiedsdelen (BUT, Darty, But Cosy, Habitat, Nature & Découvertes, First Déco en Musique et Son). Het is ook eigenaar van het merk Habitat en de internationale B2B-site directlowcost.com. Sinds 2005 genoteerd op Euronext Parijs.

Over Vente-unique.com

Vente-unique.com (Euronext Growth – ALVU), een dochteronderneming van de CAFOM-Group (Euronext – CAFO), werd opgericht in 2006 en is gespecialiseerd in de online verkoop van meubels en woninginrichting in Europa. Het bedrijf is actief in 11 landen (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en Zwitserland) en heeft sinds de oprichting meer dan 2,5 miljoen klanten bediend. In 2023 boekte Vente-unique.com een ​​omzet van € 202 miljoen, een stijging van 18%.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn