U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Vendis Capital verkoopt zijn belang in Exterioo en Juntoo aan oprichter Jan Ollevier

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Sakolaki, de holding van Jan Ollevier, koopt het minderheidsbelang in Beliving (het moederbedrijf achter Juntoo en Exterioo) van Vendis Capital en een privé investeerder en wordt hiermee terug 100% eigenaar. Jan Ollevier is de oorspronkelijke oprichter van Beliving.  Hij zal samen met Dominique Motte als CEO het bedrijf leiden en zal met het huidige managementteam verder bouwen aan de groei van Juntoo en Exterioo in binnen- en buitenland.

Beliving is een groeiende (tuin)meubelretailer, voorheen gekend als Overstock. Sinds 2016 heeft de samenwerking tussen Jan Ollevier, Vendis Capital en een versterkt management team geleid tot een grondige transformatie van het bedrijf. Het merk ‘Overstock’ werd herdoopt naar 2 volwaardige en losstaande merken: Exterioo (tuinmeubelen) en Juntoo (indoor meubelen). Beide merken zetten dan ook hard in op design, modulariteit en een unieke prijs-kwaliteit verhouding door z’n verticaal geïntegreerd businessmodel.

Er werd fors ingezet op digitalisering en op een omnichannel ervaring voor de klant via de bouw van een nieuw online platform en ERP systeem. De websites van Juntoo en Exterioo kenden – mede door de covid pandemie – een enorme groei. De geografische reikwijdte werd verder uitgebreid door showroomopeningen in Belgie en expansie naar Nederland. Exterioo telt nu 33 showrooms van circa 2000m2, waarvan 26 in België en 7 in Nederland. Juntoo verhuisde heel wat showrooms naar 1500m² panden en opende ook een aantal nieuwe showrooms -vorige week opende nog een nieuwe showroom in Asse. De teller van Juntoo België staat op 18 showrooms. Om de sterke groei te ondersteunen werd er ook een gloednieuw 80.000m²  warehouse in Port Of Ghent in gebruik genomen.

‘We hebben Beliving getransformeerd naar een omnichannel retailbedrijf, met focus op de klant en op een mooi en tijdloos product’, zegt Dominique Motte, CEO bij Beliving. ‘De rebrandings naar Exterioo en Juntoo, alsook de digitale transformatie met nieuwe webplatformen, ERP systemen en kassasystemen zorgen voor de basis van de verdere groei van onze 2 retailmerken. Deze groei konden we enkel realiseren dankzij een ijzersterk team, alsook door de samenwerking met Jan Ollevier én Vendis Capital. Deze groei ging echter niet zonder slag of stoot, de covid pandemie zorgde voor een exponentiële groei waardoor de supply chain op verschillende vlakken niet altijd kon volgen. We zijn nu als retailorganisatie klaar voor verdere groei van onze merken. Met Jan als aandeelhouder hebben we een ervaren kapitein aan boord, die door zijn strategisch inzicht en kennis van de markt, Beliving verder kan gidsen naar een nieuwe mijlpaal.’

 

Over Beliving

Beliving is een Belgische meubelretailer met hoofdzetel in Gent. Het bedrijf omvat 2 retailconcepten: Juntoo en Exterioo en telt naast zijn webshops ook 51 showrooms in België en Nederland. Beide retailmerken verdelen dankzij hun verticaal geïntegreerd businessmodel hun eigen merken, waardoor ze het volledig proces van design & kwaliteit in de hand hebben.

www.beliving.be

www.exterioo.be

www.juntoo.be

Over Jan Ollevier

Jan Ollevier -de bezieler en oprichter van Overstock en X²O Badkamers in 2004- is een doorgewinterde retailpersoonlijkheid met een grote passie voor mooie (tuin)meubelen. Naast zijn belang bij Beliving, is Jan Ollevier ook mede-aandeelhouder bij X²O Badkamers – samen met Vendis Capital.

Over Vendis Capital

Vendis Capital, opgericht in 2009, is een onafhankelijke participatiemaatschappij die gespecialiseerd is in de consumentengoederensector in Europa. In samenwerking met ervaren ondernemers en managers richt Vendis zich op het investeren in kleine tot middelgrote bedrijven in de consumentensector om hen te helpen hun potentieel voor groei en waardecreatie te realiseren. Vendis investeert met een internationaal team in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en Italië.

www.vendiscapital.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn