U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Veldeman lanceert de stoffeeracademy

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Sinds kort is Meubelstoffeerder toegevoegd aan de lijst van knelpuntberoepen. Bij Veldeman Bedding merkten ze al eerder hoe moeilijk het is om stoffeerders te vinden. Onbekend maakt onbemind natuurlijk! Daarom sloegen Veldeman en middelbare school TISM uit Bree vroeger al de handen in elkaar en lanceerden de ‘Stoffeer Academy’ op de werkvloer. Via werkplekleren kunnen studenten kennismaken met deze mooie ambacht. En met succes! Want verschillende studenten gingen al vast aan de slag bij de beddenfabrikant.

Ook Voka – Kamer van Koophandel Limburg merkt de nood aan stoffeerders en lanceert werkplekopleiding ‘meubelstoffeerder’ voor volwassenen. Ook hier zet Veldeman Bedding graag zijn schouders onder. Ze hopen met deze initiatieven heel wat openstaande vacatures weg te werken om de verdere groei van het bedrijf te garanderen.

Veldeman Bedding, ook bekend als Velda, is, samen met TISM te Bree, voortrekker voor werkplekleren en ziet grote voordelen in studenten opleiden op de werkvloer. Door werkplekleren krijgen leerlingen de kans om aan de slag te gaan met het materiaal aanwezig in het werkveld.  Zowel leerlingen, bedrijven als scholen leren voortdurend bij. Scholen maken zo ook kennis met de laatste ontwikkelingen in de bedrijfswereld. Werkplekleren is duidelijk een win-win. Deze duurzame samenwerking met het onderwijsveld sluit naadloos aan bij de visie van het bedrijf. Duurzaamheid betekent voor Veldeman Bedding elkaar helpen groeien. Het beste in elkaar naar boven halen. Daarom investeren ze voortdurend in een motiverende en uitdagende werkomgeving waarin de medewerkers ruimte krijgen voor initiatief en zelfontplooiing. Ook studenten opleiden en klaarstomen voor het professionele leven hoort hierbij. De ‘Stoffeer Academy’ is slechts het begin van deze samenwerking. Veldeman Bedding en TISM hopen in de toekomst de samenwerking nog te versterken via een recent goedgekeurd SALKturbo project. Via dit project worden extra middelen gegenereerd om via LEAN-methodieken het school- en werkgerelateerd leren naadloos op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast zullen ook andere opleidingen samen worden uitgebouwd via leren op de werkplek, denk aan schrijnwerkers, onderhoudstechniekers, etc. Velda is ervan overtuigd dat de toekomst van hun bedrijf bij jongeren ligt.

De producent van kwalitatief slaapcomfort (boxsprings en matrassen) heeft grote nood aan deze vakmensen. ‘Werkplekleren past perfect in onze filosofie. Het geeft een boost aan onze interne leercultuur. Je kan dit proces alleen maar in de vingers krijgen door het hier op de werkvloer te doen’, vertelt Yves Thiery, HR & Risk-manager.

Ook Voka – Kamer van Koophandel Limburg is overtuigd dat werkplekleren de juiste piste is voor heel wat volwassenen om een nieuwe wending te geven aan hun carrière. Zo roepen ook zij een werkplekopleiding ‘Meubelstoffeerder’ in het leven voor volwassenen. Dankzij middelen uit het ESF-fonds kunnen ze, samen met volwassenenonderwijs Qrios, een interessant programma uitwerken dat in april van start gaat. Opnieuw trekt Velda graag mee aan de kar.

Beide initiatieven zijn complementair aan elkaar en zorgen hopelijk voor nieuwe collega’s. ‘Eén van onze kernwaarden is het feit dat onze mensen ons uniek maken. Wanneer we in hen investeren, investeren we in hun persoonlijke groei’, aldus Yves.

‘Geïnteresseerden voor het werkplekleren voor volwassenen kunnen zich via Qrios inschrijven voor een opendeurdag op 29 maart 2022’, vervolgt Yves. ‘Op die dag laten we kandidaten graag kennismaken met ons bedrijf en onze medewerkers. Ze kunnen dan ook met eigen ogen zien wat dit mooie vak precies inhoudt. Met de hulp van een mentor worden de kneepjes van het vak aangeleerd. We hopen alvast dat deze opleiding even succesvol zal blijken als onze Stoffeer Academy en kijken ernaar uit binnenkort enkele nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen.’

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn