U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Tuinbeurs spoga + gafa 2021 definitief van de baan

Vanaf 1 januari 2021 treedt de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, kortweg UPV, voor matrassen in werking. Voor de consumenten betekent dit dat zij vanaf 1 januari 2021 met hun oude matras gratis terechtkunnen op het recyclagepark, en dat ze bij de aankoop van een nieuwe matras een milieubijdrage zullen moeten betalen. Deze milieubijdrage dient om de ontmantelings- en verwerkingskosten van de afgedankte matrassen te financieren en is tevens bestemd voor onderzoek en ontwikkeling naar ecodesign van nieuwe matrassen.

De grootste tuinbeurs ter wereld – Spoga + gafa – gaat niet door. De organisatie ging niet over één nacht ijs, maar voerde een enquête uit bij tal van exposanten en deelnemers. Daaruit bleek het draagvlak voor een fysieke editie niet groot genoeg.

‘De pandemische situatie blijft nog steeds moeilijk te voorspellen”, zegt Gerald Böse, CEO van Koelnmesse. ‘We hebben deze beslissing genomen om zo tegemoet te komen aan de sterke behoefte aan planningsveiligheid bij onze klanten en partners. We blijven elk evenement afzonderlijk onderzoeken en vechten voor een zo snel mogelijke herlancering op ons terrein te Keulen. Vooruitgang in de vaccinatiecampagne geeft ons reden om hoop voor beurzen in het najaar.’

De eerstvolgende editie zal van 19 tot 21 juni 2022 in het beurscomplex van Keulen plaatsvinden.

www.spogagafa.de

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn