U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Tribu lanceert Amanu

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

AMANU, de derde collectie die Yabu Pushelberg voor Tribù tekende, geeft op tijdloze wijze uitdrukking aan ultiem dagelijks comfort. De designers brengen met Amanu hulde aan de kunst van het uitpuren en namen de tijd om een collectie van geraffineerde en uiterst sobere items te creëren die puurheid en rust uitstralen.

Yabu Pushelberg ontwierp een eettafel, een eetstoel en een loungestoel die opvallen door hun ruime afmetingen en koos daarbij voor teakhout, een duurzaam materiaal met een prachtige natuurlijke uitstraling. Het teak werd gehaald bij Indonesische plantages. De eet- en loungestoelen uit de Amanu-collectie zijn voorzien van een geweven zitting en rugleuning uit één stuk vervaardigd in Canax®, een kern uit polyester met een buitenlaag uit pvc en natuurlijke hennep. De zitting lijkt haast te zweven in het eenvoudige teakhouten frame met strakke lijnen.

De Amanu eettafel ademt een gevoel van samenzijn. De brede keramische tegels zweven ogenschijnlijk op het sobere, maar robuuste teakhouten frame, wat de tafel een opmerkelijk licht karakter geeft. De rondingen van de teakhouten profielen en de buitenste keramische tegels geven het meubel een zachte, harmonische look.

Amanu is een knipoog naar het gelijknamige atol, een zeldzame eilandengroep in Frans-Polynesië. Amanu symboliseert zowel de tropische herkomst van het teakhout als een unieke vorm. Zo komen de verwijzing naar het materiaal waarvan de stoel gemaakt is en het design samen in één elegante benaming.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn