U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Trend: De zwarte gevel buiten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Van beige, blanc en baksteen tot het huidige black – gevelbekleding meet zichzelf in 2022 een volwassen look aan met zwart hout en afwerkingen in eenzelfde strakke kleur. Een stijlvolle tint die in de bouwwereld synoniem staat aan luxe en verfijndheid. Niet verrassend dus dat steeds meer huizen en bijbouwen zich in een ‘little black dress’ hullen. Belgische speler in outdoor mini spaces Systimber speelt die trend tenvolle uit.

Voor zo’n melody noir worden veelal donkere beitsbehandelingen toegepast op reguliere houtsoorten. Zo kiest Systimber steevast voor massief dennenhout uit Scandinavische PEFC-beheerde bossen in een moody en tegelijk warme tint gebeitst. Want hoewel een gebouw met zwarte gevelbekleding lang als monolithisch werd beschouwd, wordt het spel van details dat door de zwarte kleur wordt geaccentueerd vandaag beduidend meer en goed gesmaakt.

Voor een elegante totaallook worden ook die details in het zwart gehouden: denk aan zwarte aluminium of houten ramen, zwarte natuurleitjes, aluminium gevellatten en accessoires. Voor het ultieme, geraffineerde tuinstatement combineert Systimber al deze black touches met een groendak boven op de poolhouse, bijbouw of tiny house, wat voor een ongezien sterk en chic contrast zorgt.

Het Oost-Vlaamse Systimber heeft zijn roots in De Pinte en zijn hart in passief wonen en de houtbouw liggen. Een passie en kennis die tot in de jaren ’80 teruggaat en in 2015 effectief in de oprichting van Systimber werd omgezet. Met hun baanbrekende, op schroeffunderingen opgetrokken houtschakelbouw in massieve elementen, vullen ze de leemte die er in het proces naar meer groene en duurzame woningen bestaat. Systimber levert houten tuingebouwen op maat rechtstreeks aan de particuliere klant, denkt samen met hen na over de beste oplossing en enthousiasmeert hen met 3D-schetsen. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met Systimber in één van de 3 inspiratieruimtes in Kortrijk, De Pinte of Tervuren.

www.systimber.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn