Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

&Tradition brengt re-editie van Robin & Lucienne Day uit

Wie ooit ging zitten op de stoeltjes van Londense metrostations, kent het werk van Robin Day. Een Britse designer die vandaag ietwat vergeten is op het vasteland, maar in het Britse designveld wel erkenning geniet. Hoog tijd om de man te geven wat hem toekomt: een re-editie van zijn werk. Dat vond toch het team achter &Tradition, dat uitpakt met diverse ontwerpen van Robin Day’s hand. 

Tijdens 3Days of design n Kopenhagen kregen we het hele verhaal uit eerste hand te horen, want Paula Day, dochter van Robin, vertelde over de stichting die zij in 2012 startte. Uiteraard heeft Day meer dan metrozitjes gecreëerd – dat is trouwens niet wat &Tradition herlanceert. Het gaat om prachtige stoelen, een tafel, een zitje met armleuning en nog meer. Day ontwierp stoelen voor de Royal Festival hall in Londen en voor Barbican Terrace in Londen. 

Hij werkte meer dan 65 jaar, wat zorgt voor een immense carrière en een gigantisch aantal ontwerpen. Helaas is er weinig archief en dat wil dochter Paula uiteraard veranderen. De samenwerking met & Tradition noemde zij een godsgeschenk. Ook boeiend: net als Charles en Ray Eames, werkte Robin samen met zijn vrouw Lucienne, in de studio beneden in hun huis. Maar anders dan het befaamde Amerikaanse koppel werkten ze aan eigen projecten – apart dus. Lucienne was een textielontwerpster. Tijdens de presentatie in Kopenhagen was ook textielwerk van haar te zien. Heel inspirerend, very fifties.

www.andtradition.com

In de volgende fysieke editie van Meubihome leest u het volledige verhaal over Robin en Lucienne Day.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn