U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Topartieste Judy Chicago ontwerpt voor Illy

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

illycaffè presenteert de nieuwe illy Art Collection van Judy Chicago, de veelzijdige Amerikaanse kunstenares en pionier van de Feminist Art Movement.

Judy Chicago staat bekend om haar grote installaties, zoals The Dinner Party en Birth Project, waarin zij de veelzijdige rollen van vrouwen in de geschiedenis en cultuur viert. De wereldberoemde kunstenares begon in de jaren zeventig de rol van gender te onderzoeken door stereotiep vrouwelijke vaardigheden zoals naaien of borduren te integreren met strikt mannelijke vaardigheden zoals lassen en pyrotechniek. Haar onderzoek omvat schilderkunst, textielkunst, beeldhouwkunst en installaties.

Met deze illy Art Collection, de iconische espressokopjes die meer dan 30 jaar geleden een alledaags voorwerp veranderden in een leeg canvas met het werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars, verbeeldt Judy Chicago de rollen en prestaties van vrouwen door de geschiedenis heen, door gebruik te maken van het concept van haar eerdere werken “Reïncarnatie Drieluik”.

In de vier kopjes die geïnspireerd zijn op het ‘Reïncarnatietriptiek’ gebruikt de kunstenares een levendig palet om de overgang te illustreren van de maatschappelijke beperkingen die historisch gezien aan vrouwen werden opgelegd naar een plaats van culturele en creatieve vrijheid. Elke beker vertegenwoordigt door zijn creativiteit een opmerkelijke vrouw uit de geschiedenis uit verschillende periodes: de koningin van Frankrijk, Marie-Antoinettte; de romanschrijfster, filosofe en politiek schrijfster Madame de Stael; de feministische romanschrijfster George Sand en de schrijfster Virginia Woolf.

‘Ik was geïnteresseerd in de samenwerking met Illy voor dit project omdat het vertalen van mijn werk in toegankelijke producten meer mensen in staat stelt om te leren over de schilderijen waarop de afbeeldingen zijn gebaseerd’, zegt Judy Chicago. ‘Ik hoop dat deze kopjes de nieuwsgierigheid en het gesprek over mijn carrière aanwakkeren en dat de mensen die ze kopen meer leren over de geschiedenis van de vrouw.’

www.illy.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn