U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Top of the bill op het Navem congres: Thierry Moubax

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Kortste bio:

Met een 30-jarige ervaring in de zakelijke wereld heeft Thierry niet alleen de evolutie van digitale marketing waargenomen, maar er ook aanzienlijk invloed op uitgeoefend door deze naadloos te verweven met AI.

Als CMO & Business Developer heeft hij gewerkt voor bedrijven zoals DHL, bpost, Securitas, Allianz Partners en Shell, in landen als België, Spanje en Duitsland.

Thierry is vaak de sleutelfiguur geweest om deze bedrijven te helpen bij hun digitalisering, van de overgang naar internet, e-commerce en mobiel tot in de recentere jaren naar AI.

Hij heeft tevens bijgedragen aan de groei van start-ups en vele KMO’s.

Als ondernemer lanceerde hij een educatieve app-business en recentelijk richtte hij AI Compass op, met de missie om AI toegankelijk te maken voor alle bedrijven, en in het bijzonder voor marketeers en verkopers.

Dit bedrijf helpt organisaties te identificeren wat ze met AI kunnen doen, hoe ze dat moeten aanpakken en begeleidt ook CEO’s, marketeers en verkopers in dit traject.

Thierry is ook de auteur van “The Online Marketing Blueprint”, en is daarnaast coach en gastdocent.

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Een zeer positieve, optimist, een curieuze student die gepassioneerd is door de mensen en de technologie, die heel veel reist, van fotografie houdt en die continu bijstudeert en waarvoor de dagen te weinig uren hebben.

Bent u het voorbije jaar tot nieuwe inzichten gekomen?

Ja, AI is de grootste openbaring geweest in het laatste jaar. Het democratiseren van AI. Dat iedereen AI kan gebruiken zonder data expert of programmeur te zijn, zonder dat je eigen data hebt en dan nog praktisch gratis.

Wat houdt u momenteel bezig?

Hoe AI een revolutie aan het creëren is in de businesswereld, en meer bepaald in Marketing en Sales.

Waar ligt u van wakker?

Hoe AI onze maatschappij aan het overhoop gooien is, maar de opvoeding zich niet aanpast aan deze nieuwe wereld en hoe mensen “niet “ wakker liggen”. Niet weten wat men niet weet!

Leg eens een paar van uw buzzwoorden uit aan de leek.

AI (Artificial Intelligence): De simulatie van menselijke intelligentieprocessen door machines, die kunnen leren en zich aanpassen aan nieuwe informatie of prikkels uit hun omgeving. Voor mij is dit eerder AUGMENTED intelligence.

Je hebt een buddy met de hoogste IQ, die alle boeken gelezen heeft, alle websites bekeken heeft, alle cursussen die er zijn gevolgd heeft, leren fotograferen, schilderen met de toppers uit de geschiedenis  en die gewoon staat te wachten om uw volgende vraag.

Metaverse: De metaverse is als een gigantische digitale speeltuin waar je met een computer of speciale bril binnen kunt stappen. Binnenin kun je dingen zien en doen alsof je in een videogame zit, maar het is veel groter en je kunt er met andere mensen praten en samen spelen, net als op een echte speelplaats. Het is alsof je in een magische wereld stapt waar alles mogelijk is

Extended Reality (XR) & Multiexperience: Een overkoepelende term die augmented reality (AR), virtual reality (VR) en mixed reality (MR) omvat, en zorgt voor meer meeslepende merkervaringen. Stel je voor dat je een speciale bril opzet en ineens dingen ziet die er eerst niet waren, of dat je in een hele nieuwe wereld stapt. Dat noemen we ‘Extended Reality’ of ‘XR’. Het is een mix van echte en gemaakte werelden. ‘Multiexperience’ betekent dat je deze werelden op verschillende manieren kunt ervaren: door ze aan te raken, er tegen te praten of met handgebaren. En dat allemaal met verschillende apparaten, zoals een bril, telefoon of tablet. Het is alsof je op een magisch avontuur gaat in de digitale wereld!

Welk inzicht kan meteen concreet vertaald worden naar de interieursector?

Er gaan nieuwe zaken ontstaan zoals Virtuele Showrooms en Eigendomstours.

Met behulp van Extended Reality kunnen klanten meeslepende virtuele rondleidingen maken door showrooms. Ze kunnen de uitstraling en sfeer van verschillende meubels, muurkleuren of decoratieartikelen ervaren zonder er fysiek te zijn. Dit betekent dat klanten vanuit hun eigen huis verschillende interieurontwerpen of vastgoedopties kunnen verkennen, wat tijd bespaart en meer opties biedt.

AI-gestuurde Gepersonaliseerde Aanbevelingen:

Op basis van gebruikersvoorkeuren en eerder gedrag kan AI interieurontwerpen, meubels en decoratieartikelen voorstellen die zijn afgestemd op individuele smaken. Dit kan klanten helpen bij het nemen van beslissingen door opties voor te stellen die het beste bij hun stijl en behoeften passen.

Real-time Ontwerpwijzigingen:

Via augmented reality (AR) kan men in real-time visualiseren hoe verschillende meubels, muurkleuren of verlichting eruit zouden zien in hun daadwerkelijke leefruimte. Door hun apparaat op een bepaalde ruimte te richten, kan een virtuele weergave van het ontwerpelement worden overlaid, waardoor ze directe feedback krijgen over hun keuzes.

Digitale Tweeling Creatie:

Voordat een ontwerp wordt uitgevoerd, kunnen ontwerpers een digitale tweeling van de ruimte maken. Deze virtuele replica kan worden gebruikt om verschillende ontwerphypothesen te testen, waardoor wordt gegarandeerd dat de uiteindelijke uitvoering optimaal is..

Hoe kijkt u naar het voortbestaan van fysieke retail?

E-commerce is het rationele, fysieke retail moet emotioneel zijn.

Door AI, VR en AR gaat men nog minder uit het huis gaan, daarom gaat men in de fysieke retail steeds meer moeten zoeken naar nieuwe en betere ervaringen om mensen naar de winkel te lokken.

Wat mag de ceo vandaag nooit meer doen?

Denken dat morgen een weerspiegeling is van het verleden. De snelheid van verandering die we vandaag kennen is de traagste die we nog zullen meemaken.

Van wie heeft u ooit goede raad gekregen en waarover ging die?

Van mijn vader: positief kijken naar de situaties, en steeds curieus zijn. Hij heeft me de ongelooflijke “dorst” naar leren meegegeven. Bespaar nooit op een boek!

Tip een goed boek?

Personal development : “think like a monk”, Jay Shetty

Uw site:

www.aicompass.ai

Schrijf u in voor het Navem meubelcongres via onderstaande link

https://navem.be/inschrijving-43ste-navem-meubelcongres/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn