U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Tien om te zien Salone del Mobile

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Overrompelend. Dat was het eerste wat ons te binnen schoot, toen we de Fiera binnenliepen om er deze editie van Salone del Mobile te bezoeken. In de middengang was het over de koppen lopen en ook in hall 5 en 7 was het soms moeilijk om door het volk de nieuwe collecties te zien, zoveel bezoekers hadden zich naar deze hallen begeven.

Traditiegetrouw zijn de Italiaanse grote labels zeer zichtbaar op deze beurs en laten ze bezoekers niet makkelijk toe. Dit keer moest je bij de grote namen vooraf codes aanvragen en kon je dan de lijn skippen, maar in vele gevallen was het wachten om binnen te komen – flink wat winkeliers werden zelfs de toegang ontzegd omdat ze een welbepaald merk niet voeren en dus ook geen inkijk kregen in nieuwigheden.

Qua tendensen toch een paar opvallende dingen die al even in de pijplijn zitten of nu helemaal doorbreken. Luidop denken we aan ronde, organische vormen, modulaire sofa-systemen (sofa’s die aan beide kanten kunnen worden gebruikt), bedden tot op de grond (gestoffeerd, jaren 70 vibes), zeer veel kleur (rood, Klein-blauw, nog steeds groen, roest en andere aardetinten, wel iets minder snoepkleurtjes). We spotten bij de duurdere labels ontzettend veel verschillende materialen in één object: bijvoorbeeld gebruik van marmer, leder en hout voor tafels, bijzettafeltjes, sideboards (zeker in het hogere gamma). Ook vaak gezien: tafels en tapijten in onvoorspelbare vormen, vaak abnormale rechthoeken of varianten op cirkels. In outdoorsegment: kleur in de metalen frames, rijgkoordruggen aan de zitbanken, oversized seating. Loveseats maar dan nog groter.

De vibe zat algemeen gesproken goed, vonden we. Veel enthousiaste bezoekers, maar ook wel een beurs die bewijst dat de toekomst niet alleen aan de huisshows is, ook al zijn die interessant om eens met klanten en fabrikanten in de diepte te gaan. Het is gewoon boeiend om op korte tijd zoveel nieuwigheden bij elkaar te zien.

Tot slot onze lijst van favorieten in beeld. De Meubihome 10 om te zien.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn