U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

The Pelican Hotel in Miami heropend na twee jaar renovatie

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Sinds een week is het iconische Art Deco hotel The Pelican opnieuw open in Miami. Net op tijd voor de start van Art Miami, de jaarlijkse hoogmis van de kunstwereld in dit deel van de VS. Het historische hotel ligt aan de iconische Ocean Drive in Miami en speelt met grappige interieurs, vaak ontleend aan films en iconisch design. Het hotel dateert van 1948, maar werd in 1990 gekocht door de eigenaar van het modelabel Diesel, Renzo Rosso. Het is Renzo lui-même die de inrichting voor zijn rekening heeft genomen.

Het hotel telt 32 kamers en een culinaire plekpleister, the Pelican Café. Wie het boetiekhotel binnen komt, krijgt meteen een overload aan Miami style binnen, met dromerige suites en een super exclusieve penthouse. Al het bestaande meubilair werd gerestaureerd, een klus die twee jaar duurde. Elke kamer is geïnspireerd op een film of verwijst naar een specifiek thema. Voor het hotel werden unieke designstukken aangekocht, vaak uit het tweedehandscircuit. Zo spotten we de uit 1988 afkomstige ‘black seater sofas’ van Antonio Citterio voor Moroso maar evengoed de nieuwe Hungry en Short Wave stoelen uit de Diesel Living collectie.

‘The Pelican was een van de eerste echte boetiekhotels’, zegt Rosso, ‘iedere kamer vertelt het verhaal van een ander avontuur. Het is een magische plek.’ Klein detail: in het in-house restaurant Pelican Café, kan je Rosso’s eigen wijn drinken. Hij teelt die op zijn Diesel Farm hartje Italië. Allicht zullen tal van kunstliefhebbers in dit hotel de komende dagen hun opwachting maken.

www.pelicanhotel.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn