U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

The Belgians gaan naar Milaan

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dit jaar viert Belgium is Design haar tiende verjaardag en dat wilde niemand ongemerkt voorbij laten gaan. Ondanks corona bleef de Belgische creativiteit op volle toeren draaien, zo meldt Flanders DC. Eindelijk kunnen de Belgische merken hun werk dus terug laten zien. Tijdens de Design Week in Milaan is ook Belgisch design van de partij in 2 verrassende projecten: de film The Object Becomes en de tentoonstelling The New Belgians. Beide zijn tussen 4 en 10 september in Milaan te ontdekken.

The Object Becomes brengt Belgisch design in kaart. De film is echter alles behalve een documentaire. 9 objecten, ontworpen door 9 Belgische ontwerpers en bedrijven staan centraal. De film legt de vinger op het ontastbare: de ideeën, de samenwerkingen en de emotionele band tussen een ontwerper en zijn object. Hoe komt een object tot stand en hoe wordt het creatieproces beïnvloed door de omgeving en maatschappelijke context van de ontwerper? Het werd een intrigerende mix tussen beeld, muziek en fragmenten uit interviews met de ontwerpers over verantwoordelijk design, schoonheid en het algemeen welzijn.

The Object Becomes gaat in première tijdens de Milan Design Week 2021 en zal een jaar lang de wereld rondreizen, met het MDFF (Milan Design Film Festival) als eerste tussenstop na de Milan Design Week. De film is geregisseerd door Alexandre Humbert, Directeur onderzoek was Giovanna Massoni.

En dan de expo: The New Belgians

Belgium is Design organiseert een nieuwe versie van haar stand die oorspronkelijk gepland stond op de SaloneSatellite. Van 4 tot 10 september 2021 wordt Opificio 31 in de Zona Tortona de Belgische designhub waar o.a. deze Belgische merken aanwezig zullen zijn: Elias van Orshaegen, Daan De Wit Design Studio, De Angelis Design, Fractall (Arne Desmet), Olivier Vitry – Claisse Architectures en Studio Part.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn