U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

The Alchemist: barmeubel van Xavier Lust

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Ontwerper Xavier Lust presenteert drie nieuwe collecties onder de titel “The Alchemist“; The Alchemist Bar and Cabinet, de Smoke Table en de Experiment Lamp.
Alchemisten uit het verleden brachten hun leven door met het zoeken naar de transmutatie van metalen. Vandaag de dag breekt Xavier Lust met dit idee door iconische meubelstukken te creëren. Sinds het begin van het nieuwe millennium is Xavier Lust zeer gewild in de internationale designgemeenschap voor zijn vervormde metalen meubelcreaties, in edities van enkele van de toonaangevende Italiaanse designhuizen. Hij werkte samen met toonaangevende galerieën en liet zich vanaf 2006 meer en meer zien op expo’s van Art Design en collectible design. Zoals Xavier Lust zelf uitlegt: ‘het woord design heeft geen echte betekenis meer omdat het wordt geassocieerd met industriële productie. Design voor verzamelingen heeft het voordeel dat het ontwerpkunstenaars een grote vrijheid biedt op het gebied van zowel creativiteit als productie’. In de afgelopen vijf jaar is zijn werk tentoongesteld in de Ralph Pucci Gallery (New York, Los Angeles, Miami), waar het intense interesse wekte van verzamelaars en kunstliefhebbers.

Gezien zijn beroep beschouwt de ontwerper zichzelf meer als een wereldburger dan als een Belg, en toch keert hij terug naar zijn roots om de preview van drie nieuwe collecties te presenteren in zijn showroom in Elsene. Hij combineert drie verschillende benaderingen onder één noemer, “The Alchemist”, waarmee hij de weg vrijmaakt voor toekomstige variaties op het thema. Zoals vaak het geval is met zijn werk, komt een deel van zijn inspiratie van het materiaal zelf. Hij vindt ook dat de savoir faire bewaard moet blijven en tegelijk verder ontwikkeld moet worden.

 

www.xavierlust.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn