U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Terug in de tijd met Graham & Brown

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum onthult Graham & Brown de tweede serie van de Through the Decades collectie. Ook nu betreft het een limited edition. De collectie is geïnspireerd op het archief dat bestaat uit meer dan 35.000 dessins. Na de lancering van de eerste collectie in februari, die betrekking had op de jaren 40, 50, 60 en 70, geeft deze tweede serie van de collectie perfect de trends van de afgelopen vier decennia weer; de jaren 80, 90, 2000 en 2010.

Op de foto staat het dessin MEMPHIS MAYHEM. De jaren tachtig waren een gedurfd decennium voor de interieurbranche. De consumententrends veranderden snel en bedrijven begonnen in het buitenland te zoeken naar goedkope producten om een gelijke trend te houden met de zich snel ontwikkelende markt. Met een knipoog naar neonmode en anarchistische opvattingen heeft Graham & Brown Memphis Mayhem gecreëerd, om de interieurtrends van dit decennium samen te vatten. Gekenmerkt door contrasterende kleuren en een eclectisch grafisch ontwerp, haalt de print inspiratie uit de Memphis Group en roept een gevoel van speelse nostalgie op. Voor een eigenzinnige en energieke ruimte is het behang perfect gecombineerd met gewaagde verftinten zoals Sunflower en Baldwin Blue.

Vanaf het prille begin van het merk in 1946 is de behangproductie een mix geweest van handgemaakt design en de nieuwste technologie met de nadruk op duurzaamheid. De machines die in de papierfabriek van Graham & Brown worden gebruikt, werken op biologisch afbreekbare brandstof en voor elke boom die bij de productie wordt gebruikt, worden er nog drie geplant. Door voorop te blijven lopen op het gebied van technologische en milieu-innovatie, heeft Graham & Brown zich ontwikkeld tot een toonaangevende behangfabrikant in het Verenigd Koninkrijk. Het uitgebreide archief wordt momenteel gedigitaliseerd, waardoor het voor het team gemakkelijker wordt om terug te grijpen op de vintage ontwerpen en deze nieuw leven in te blazen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn