U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Tea for four

Dat het thema “circulaire economie” ook in de meubelsector steeds meer aan belang wint, getuigt het druk bijgewoonde webinar dat EFIC – de Europese confederatie van de meubelindustrie – organiseerde op 18 november met als titel “Circulair ontwerpen in de meubelsector”. Voorzitter van EFIC, de heer Marcus Wiesner, gaf aan dat circulariteit voor de Europese meubelindustrie niet langer een optie is, maar een must. Belangrijk hierbij is dat we van elkaar moeten leren, wat dan ook de aanleiding was voor de organisatie van dit webinar.

Een beetje exotiek mag wel in deze donkere tijden. Zeker als het gaat om een designwedstrijd, talent en een vleugje Japan in eigen land. Dieter Mortelmans,  afgestudeerde Bachelor na Bachelor Meubelontwerp 2020 van de Thomas More Hogeschool, heeft met zijn ontwerp Hasu gescoord op de Schrijnwerk Awards.  Op 54 inzendingen behaalde de jonge designer een gedeelde tweede plaats. De wedstrijd omvat zes categorieën.

Dieter Mortelmans slaagde er met glans in om een Japanse theetafel met verschillende functies te realiseren. Omdat Hasu een vrij kleine, compacte theetafel is, bevinden er zich veel houtverbindingen en constructiemethoden dicht bij elkaar. Het was dus enorm belangrijk om van elk onderdeel duidelijk planmateriaal te bezitten om zeker te zijn dat elke gat en elke houtconstructie juist wordt geboord of gefreesd. Hasu is het resultaat van een prachtig staaltje ambacht: een theemeubel dat zichzelf prijsgeeft naarmate het theeritueel vordert. In het meubel zitten vier zitplaatsen verborgen, er is opbergruimte voor alle benodigdheden en de thee wordt ook aan tafel gemaakt. Vernuftig, smakelijk en rustgevend.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn