U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Swiss Sense doet slaaponderzoek

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Goed 54 procent van de Vlamingen maakt er nog altijd een zaak van om samen met zijn of haar partner in bed te kruipen voor een deugddoende nachtrust. Dat blijkt uit een onderzoek dat slaapspecialist Swiss Sense liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Vlaanderens langst standhoudende showbizzkoppel Nicole & Hugo gaat ook gelijktijdig naar bed. ‘In al die jaren zijn we nog maar twee keer niet samen onder de wol gekropen’, zegt Hugo Sigal.

De slaapgewoontes van de Vlaamse koppels evolueren en passen zich ook aan het huidige tijdperk aan. Slaapspecialist Swiss Sense wou te weten komen hoe de slaaprituelen van geliefden er tegenwoordig uitzien en voerde er een onderzoek naar. Daaruit blijkt dat een meerderheid van 54 procent nog elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaat als zijn of haar wederhelft. 88 procent stapt samen met zijn/haar partner in bed. Slechts 1 op 10 slaapt apart in een eigen bed.

De meest genoemde reden waarom zoveel Vlamingen samen onder de wol kruipen is omdat ze voor het slapen nog even willen bijpraten en knuffelen. Dat geldt voor bijna 7 op 10. Het zijn zelfs net iets vaker de mannen (70%) dan de vrouwen (68%) die hier behoefte aan hebben. De liefde bedrijven als ideaal slaapmutsje is wat 2 op 10 naar voor schuiven als een reden en voor 19 procent is het zich warmen aan de andere een aangenaam voordeel van samen gaan slapen. Het zijn net iets vaker de vrouwen (21%) dan de mannen (18%) die graag de lichaamswarmte van de ander gebruiken om zich op te warmen.

Een ander slaapritme en meer of minder slaap nodig hebben dan hun partner zijn de voornaamste redenen waarom de overige 46% van de Vlamingen niet op hetzelfde moment als hun partner gaan slapen.

Swiss Sense polste Nicole & Hugo naar de (bed)geheimen voor een goed huwelijk. Na (bijna) 50 jaar, gaat ook Vlaanderens langst meegaande showbizzkoppel nog elke avond samen naar bed. ‘Ik denk dat we in al die jaren nog maar twee keer niet samen zijn gaan slapen omdat het echt niet anders kon’, zegt Hugo Sigal. ‘Onze slaapritmes lopen nog altijd mooi gelijk. Rond 23vuur gaan we naar bed en tussen half 8 en half 9 in de ochtend worden we ongeveer gelijk samen wakker. Dan doen we nog een babbeltje over van alles en nog wat en dan staat Nicole op om de koffie te zetten. Ze laat mij altijd nog eventjes snoozen.’

Nog volgens het onderzoek van Swiss Sense, gaat 45 procent van de koppels nooit met ruzie slapen. Opgesplitst praat 3 op 10 van die 45 procent alle disputen uit vooraleer ze de slaapkamer opzoeken, 16 procent legt het bij tussen de lakens voor ze aan hun nachtrust beginnen. Voor 35 procent is het dan weer een goede optie om er eens een nachtje over te slapen als er een meningsverschil is. De overgebleven 20 procent gaat soms slapen met ruzie, maar vindt het bed een goede plek om moeilijke onderwerpen aan te snijden.

Voor Nicole en Hugo is het geen optie om met een discussie aan hun nachtrust te beginnen. ’50 jaar geleden kropen we wel eens met ruzie in bed, maar na enkele jaren hebben we de afspraak gemaakt om dat nooit meer te doen. We leggen onze meningsverschillen altijd eerst bij. Praten is hét geheim van een goed huwelijk. Wij begrijpen en helpen mekaar altijd en zeggen ook nog regelmatig dat we mekaar graag zien. Dat is volgens ons wat veel mensen te weinig doen. Voor we onze ogen sluiten, geven we mekaar altijd nog een zoen en dan vallen we steevast hand in hand in slaap’, besluit Hugo Sigal.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn