U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Summer projects (2): een huis in Sao Paulo (Brazilië)

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In 2016 huurden de klanten de Studio Guilherme Torres in om een interieurproject te ontwikkelen voor een appartement dat ze in de planningsfase hadden gekocht. Er gingen een paar maanden voorbij en kort daarna groeide het gezin. Terwijl het project zich ontwikkelde, bleek de ruimte ver onder hun ruimteverwachtingen te liggen en deed zich de kans voor om een huis te kopen. Het gebouw, mogelijk uit de late jaren 1950, gebouwd in een bosrijke maar centrale buurt van Sao Paulo (Brazilië, presenteerde een mengelmoes van stijlen die het resultaat waren van opeenvolgende uitbreidingen en renovaties, maar het had de ideale ruimte. Er werd toen begonnen met een ambitieus verbouwingsproject, waarbij alle ruimtes opnieuw werden ingedeeld en de constructie up-to-date werd gebracht.

Sommige distributiepunten van het huis werden behouden, zoals de garage en de diensten aan de voorkant, evenals de positie van de trap. Andere werden volledig opnieuw geconfigureerd, zoals de woonkamer, die nu volledig uitkomt op de achterkant van het pand, waar het zwembad en de recreatieruimte werden verplaatst. Tijdens de eerste sloopfase bleek dat veel structuren in slechte staat verkeerden. Dit leidde tot een volledig nieuw structureel project, evenals alle andere faciliteiten, die helemaal opnieuw werden gedaan.

Een van de verzoeken van de eigenaar was om het huis extreem licht te maken, met zoveel mogelijk openingen en met materialen die natuurlijk licht reflecteren. Om dit te bereiken onderzochten de architecten het gebruik van aluminium kozijnen en minimalistisch glas, wit Paraná-marmer op de hele eerste verdieping en enkele muren in onbewerkt travertijn, het materiaal dat werd gekozen voor de hele buitenruimte, inclusief de zwembadbekleding.

Draaideuren en muren die openingen en kasten verbergen, evenals de vloerafwerking van de tweede verdieping, werden bekleed met Accoya, een uiterst resistente Scandinavische dennensoort met een natuurlijke grijstint. Ook de vloer van de bovenverdieping kreeg de Accoya-coating.

Het belangrijkste is dat het huis uiteindelijk een dak van 150 vierkante meter heeft, dat volledig is bedoeld als ruimte voor de drie kinderen. Het kindermeubilair, waaronder kasten, een glijbaan met ballenbak, een podium, klimmuren, een atletiekbaan, een “winkeltje” en een “keuken”, werd allemaal ontwikkeld door de architecten van de Studio, samen met de klant.

Site: https://www.guilhermetorres.com/

https://www.instagram.com/guilhermetorres/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn