Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Subsidie – Gerichte call Design 4 Circularity

Vlaanderen Circulair lanceert een projectoproep om innovatieve projecten in ecodesign te ondersteunen. Minister van Omgeving Zuhal Demir maakte hiervoor 2.000.000 euro vrij. De call loopt tot vrijdag 13 september 2024, 10u ‘s morgens.

In deze call wil Vlaanderen Circulair/OVAM vooral de designers zelf stimuleren in de toepassing van ecodesign in de ontwikkeling van nieuwe producten, processen, diensten en businessmodellen. Partnerschappen van lokale overheden, ondernemingen, onderzoeksinstellingen en organisaties maken kans op subsidie tot 100.000 euro voor hun experimenteer-, demonstratie- en disseminatieproject om ecodesign te stimuleren voor een circulaire economie.

Welke projecten ?

Deze call richt zich op de R-strategieën ‘Redesign‘ en ‘Rethink‘ om de mate van circulariteit in de economie te verhogen. Projecten die inzetten op innovaties in productontwerp én verdienmodellen komen in aanmerking. De implementatie van een businessmodel moet er onderdeel van uitmaken.

Criteria met focus op :

  • innovatie
  • economische, sociale en maatschappelijke relevantie, impact en opschaalbaarheid
  • relevante partnersamenwerking in en over de keten heen
  • leer-, demonstratie- en disseminatiewaarde van het project

Bedragen : subsidie tot 80% met een maximum van 100.000 euro

Niet: fundamenteel onderzoek, productontwikkeling, investeringen

Timing :

  • indienen vóór 13 september om 10u00
  • starten vóór 31 december 2024

Online infosessie : dinsdag 25 juni van 10u00 tot 12u00.  Kan je er niet bij zijn? Geen probleem, de sessie wordt opgenomen en kan je later herbekijken.  Inschrijven:Infomoment Gerichte Call 2024 – Design 4 Circularity (cognitoforms.com)

https://vlaanderen-circulair.be/nl/aan-de-slag/gerichte-call-design-4-circularity-2024

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn