U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Studio Henk lanceert tafel en lounge chair

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Nederlandse designstudio Studio HENK brengt twee gloednieuwe designs uit: Lean Lounge en Column Table. Studio HENK benadrukt hun duurzaamheidsstrategie met deze nieuwe bold designs én onderstreept behalve zijn uitgesproken vormentaal evenzeer zijn ecologische ambities. Studio HENK ambieert immers de meubelindustrie te veranderen dankzij een zo duurzaam mogelijk stijlvol designaanbod en door een doorgedreven streven naar een zero-waste beleid en een circulaire meubelproductie. Met een gerichte duurzaamheidsaanpak hoopt Studio HENK de toon te zetten voor nieuwe industrienormen. Daarin zoekt het merk een balans tussen esthetiek en pragmatiek. Daarenboven heeft het designmerk de flow op een rijtje: het hanteert resoluut een made-to-order keten en kiest voor Europese en zelfs grotendeels Nederlandse productie. Studio HENK gebruikt bovendien zo veel mogelijk natuurlijke materialen als 100% FSC/PEFC-gecertificeerd hout en alternatieve ecologische materialen. Die visie uit zich prominent in de twee nieuwste designs, de Lean Lounge en de Column Table.

De nieuwste tafel van Studio HENK is vanuit een duurzaam perspectief ontworpen: dit vertaalt zich naar de materiaalkeuze en het ontwerp. Het tafelblad en de poten zijn vervaardigd in 100% PEFC/FSC-gecertificeerd hout. Hout slaat CO₂ op, wat bijdraagt tot de ecologische voetafdruk van een houten meubel. Het slimme design leent zich voor ultra-efficiënte packaging zodat het transport van de tafel ook minder impact heeft op het milieu. Het ontwerp is geïnspireerd op antieke zuilen wat zich vertaalt in een tijdloze en tegelijk robuuste esthetiek. De Column Table wordt uitgebracht in twee versies: een rechthoekige en een ronde vorm, elk verkrijgbaar in zes verschillende PEFC/ FSC-houtsoorten.

Ook de Lean Lounge ademt op en top Studio HENKs visie. Hand in hand met de lancering van dit nieuwe design, introduceert het Nederlandse huis vijf nieuwe, duurzame stofgroepen, vanuit de ambitie om zo het voortouw te nemen in duurzamer design. Denk aan hennep vervaardigd uit gerecycleerd PET. Studio HENK werkt hiervoor samen met eco-vriendelijke partners, die waar mogelijk FSC-, PEFC- of met het EU-ecolabel gecertificeerd zijn. Het design van de Lean Lounge verenigt bovendien zo goed mogelijk esthetiek en pragmatiek. De uitgesproken en tegelijk uitgepuurde vormentaal bezorgt deze eenzit een hedendaagse, no-nonsense uitstraling. Het ondersteunende bolsterkussen, een terugkerend element binnen de collecties van Studio HENK, garandeert dan weer het perfecte comfort om lekker onderuit te zakken. Het compacte formaat van de sofa maakt dit design ook toegankelijk voor elk type woning, hoe bescheiden ook in oppervlakte. En qua look & feel heb je keuze uit een uiteenlopend palet, van neutrale, aardse tinten tot felle accentkleuren.

www.studio-henk.nl

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn