U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Studio Henk lanceert eerste buitenmeubilair

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Studio HENK presenteert Elements: de eerste outdoor collectie van het Nederlandse interieurmerk. Via een reeks stijlvolle houten tuinmeubels brengt Studio HENK zijn karakteristieke minimalistische designs nu ook naar buiten.

De nieuwe Elements-collectie voor buiten bestaat uit een eettafel, eettafelbank en een salontafel. De meubels zijn gemaakt van de bekendste hernieuwbare, biobased grondstof: hout. Er is keuze uit een lichte variant, gemaakt van Accoya-hout, en een variant die donkerder van kleur is, vervaardigd uit Iroko. Beide houtsoorten zijn voorzien van een FSC-keurmerk dat ervoor zorgt dat bossen worden beschermd voor huidige en toekomstige generaties. Accoya is een geacetyleerde houtsoort; deze bijzonder milieuvriendelijke behandeling zorgt voor een langzame vergrijzing en een levensduur van zo’n 50 jaar (de hoogste duurzaamheidsklasse 1). Accoya is volledig recycleerbaar, en heeft de Cradle-to-cradle Gold certificering. Iroko vergrijst ook, en heeft eveneens een lange levensduur van zo’n 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1-2).

Kenmerkend voor de collectie zijn de latten die samen een ‘slatted’ oppervlak vormen, wat de meubels een minimalistisch, tijdloos en stijlvol uiterlijk geeft.  ‘Het uitgangspunt voor het design van de buitenmeubels was vooral duurzaamheid. De wens dat onze buitenmeubels, net als alle Studio HENK producten, lang mee kunnen gaan’, vertelt creatief directeur Xander Albers. ‘De ontwerpvraag was: ‘Hoe kunnen we het noodzakelijke – de latten, ofwel de ‘slatted’ elementen – inzetten als een esthetisch krachtig en beeldbepalend element?’ In de open lucht hebben we uiteraard te maken met allerlei weerelementen en door het slatted oppervlak kan het hout beter ademen en blijft het langer mooi.’

Een bijzonder detail is dat de eettafel en de bank door de klant zelf samen te stellen zijn. De eettafel en de eettafelbank zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. De eettafel is verkrijgbaar in lengtes van 160 tot 300 cm. De bank is eveneens in verschillende lengtes verkrijgbaar, van 140 tot 260cm. De tafel en bank zijn bovendien verkrijgbaar met een drietal stalen outdoor frames; de tijdloze Butterfly, New Classic en Slim X-Type. Ook aan het comfort is gedacht met een bijpassend zitkussen met duurzaam karakter; Sunbrella Heritage stoffering, gemaakt met 50% gerecycled Sunbrella Acryl.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn