U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Sterke groei Home24

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Online interieurwebshop Home24 groeide in het tweede kwartaal van 2021 met 41% tot € 166 mio EUR.

Volgens Home24 is de bereidheid om meubels online te kopen merkbaar toegenomen. In de eerste helft van het jaar zijn meer actieve klanten geregistreerd dan ooit tevoren. Dit bevestigt volgens het beursgenoteerde bedrijf dat de nieuwe klanten online actief blijven, zelfs na de heropening van fysieke winkels. Tegelijkertijd nam het ordervolume in deze periode toe.

Om toekomstige groei te stimuleren en klanten de best mogelijke winkelervaring te blijven bieden, investeert home24 in de uitbreiding van het samengestelde assortiment en in een uitbreiding van het showroomconcept als extra kanaal voor klantenwerving en om het merk tastbaarder te maken. Ook zal er meer aandacht komen voor internationalisering om een significante omvang te bereiken in de Europese markten buiten de DACH-regio.

In de eerste helft van 2021 stegen de opbrengsten tot € 325 miljoen, wat neerkomt op een groei op jaarbasis van 52%. De aangepaste Ebitda-marge bleef positief op 2,5% in Q2 2021 en op 1,4% in Q1 2021, in lijn met de strategie van meer investeringen in verdere groei.

De vooruitzichten voor 2021 zijn dus gunstig, het bedrijf verwacht de bovenste lijn van de eerder ingeschatte groei te volgen: een voor valuta gecorrigeerde omzetgroei van 28% tot 38% (voorheen 20% tot 40%) en een aangepaste Ebitda-marge in het bereik van 0% tot +2 % (ongewijzigd). Sinds de beursgang is Home24 nu met een jaarlijks gemiddelde van 39% gegroeid van het tweede kwartaal van 2018 tot het tweede kwartaal van 2021. Home24 streeft naar een omzet van € 1 miljard op jaarbasis tegen het vierde kwartaal van 2023.

https://www.home24.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn