U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Starck doet het opnieuw met Duravit

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Met Soleil by Starck heeft Philippe Starck opnieuw een iconische serie voor Duravit gecreëerd. ‘De Soleil by Starck collectie belichaamt oneindige tederheid, van binnen kent ieder van ons deze zachtheid’, beschrijft de Franse maker. In zijn creaties stelt Starck de mens en hun emotionele relatie tot de objecten voorop: ‘Ik wilde voor ons allemaal een product creëren dat deze oneindige zachtheid, deze oneindige vriendelijkheid uitdrukt.’

Met de designserie en zijn minimalistische vormen geïnspireerd door de natuur, komen Duravit en Starck tegemoet aan het verlangen van veel mensen naar een puristische manier van leven. De badkamercollectie maakt indruk met zachte rondingen en vloeiende lijnen die doen denken aan een door de wind gebeeldhouwde duin.

Philippe Starck vond ook inspiratie in de golven van de zee, die, hoe dichter ze naar het strand worden gedragen, langzaam wegebben en zachtjes verdwijnen: ‘Hier komt echte zachtheid vandaan. Dit langzame wegebben heeft iets absoluut ontroerends.’ Het zachte ontwerp en de vloeiende overgangen van de serie illustreren dit fenomeen.

Met extreem fijne lijnen creëert Soleil by Starck een natuurlijke en rustige sfeer – zoals het zorgeloze gevoel van een korte vakantie aan zee. Het compacte assortiment wastafels, toiletten en ligbaden kan flexibel worden geïntegreerd in een verscheidenheid aan inrichtingsstijlen en maakt indruk met zijn tijdloos moderne design – ‘Voor de eeuwigheid’, vat Starck lyrisch samen.

www.duravit.nl

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn